Felkészülés: Dalot nagy gólt lőtt, de az MU kikapott a Dortmundtól – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.31. 07:09
null
Hiába vezetett az MU Dalot szép góljával, Adeyemiék fordítottak (Fotó: Getty Images)
Ötgólos mérkőzésen nyert 3–2-re az angol Manchester United ellen a német Borussia Dortmund a Las Vegas Raiders NFL-csapatának stadionjában, míg a spanyol Sevilla „hirtelen halálban” nyert Detroitban a Crystal Palace ellen.

 

BORUSSIA DORTMUND (német)–MANCHESTER UNITED (angol)

Az MU az első félidő derekán Diogo Dalot 20 méterről leadott, szép tekerésével szerzett vezetést (VIDEÓ ITT), ám a szünetben már a dortmundiak voltak előnyben, köszönhetően Donyell Malen két perc alatt szerzett góljának (VIDEÓ ITT).

A szünetben a németek edzője, Edin Terzic hármat, az angoloké, Erik ten Hag egyet cserélt, majd a második játékrész elején Antony egyenlített egy okos góllal (VIDEÓ ITT). A szakvezetők ez után forgatták fel csapatukat, a Man. United nyolcat, a BVB hatot cserélt néhány perc alatt.

Bár a hajrában is inkább az MU birtokolta a labdát, helyzete a Dortmundnak volt több, és egy angol védelmi hibát Youssoufa Moukoko révén használt ki a német csapat a 71. percben (VIDEÓ ITT), kialakítva ezzel a 3–2-es végeredményt.

SEVILLA (spanyol)–CRYSTAL PALACE (angol)

Az Európa-liga-győztes sevillai csapat az első félidő végén, a 44. percben Ivan Rakitic éles szögből leadott gyönyörű kapáslövésével került előnybe, de a második félidőben az angol válogatott Eberechi Eze okos köténygóllal egyenlített (VIDEÓ ITT).

 


 

A hajrában a Sevilla Nemanja Gudelj második sárga lapja miatt emberhátrányba került, de a rendes játékidő 1–1-es döntetlennel zárult. A mérkőzésnek azonban nem volt vége, hiszen a megegyezés szerint „hirtelen halál” döntött: Ivan Rakiticbelőtte tizenegyesét, míg Joachim Andersen kihagyta azt, így a Sevilla nyert 2–1-re.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Borussia Dortmund (német)–Manchester United (angol) 3–2 (Malen 43., 44., Y. Moukoko 71., ill. Diogo Dalot 24., Antony 52.)
Sevilla (spanyol)–Crystal Palace (angol) 1–1 (Rakitic 44., ill. Eze 75.) – tizenegyesekkel 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik