Videó: Pulisic-dupla, négy kiállítás – az USA legyőzte Mexikót az NL-elődöntőben

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.16. 09:34
null
Durva meccs után jutott NL-döntőbe az Egyesült Államok (Fotó: Getty Images)
Az Egyesült Államok 3–0-ra legyőzte Mexikót, míg Kanada 2–0-ra nyert Panama ellen a CONCACAF-zóna Nemzetek Ligája-elődöntőjében, így észak-amerikai döntőt rendeznek a sorozatban.  


Két legnagyobb sztárja, Alphonso Davies (Bayern München) és Jonathan David (Lille) góljával 2–0-ra nyert az első elődöntőben Kanada Panama ellen, a meccsen egy kiállítás is volt a 89. percben. Na de az Egyesült Államok–Mexikó elődöntő…

Volt itt minden: a Chelsea-nél kegyvesztett amerikai sztárjátékos, Christian Pulisic előbb a 37., majd fordulás után, a 46. percben köszönt be, jókora előnyt kiharcolva, a feszültséget megindítva. A játékvezető előbb, a 69. percben a mexikói Cesar Montest állította ki, két perccel később pedig az amerikai Weston McKennie is mehetett zuhanyozni.

A 79. percben a húszéves Ricardo Pepi gólja eldöntötte a meccset, de így is volt balhé a végén: a 86. percben Gerrardo Ortega és Sergino Dest is kapott egy-egy piros lapot a két csapatból.

A CONCACAF-zóna Nemzetek Ligája-sorozatában Egyesült Államok–Kanada döntőt rendeznek.



@cbssportsgolazo Absolute chaos in the US-Mexico CONCACAF Nations League semifinal. #usmnt #ussoccer #eltri #usa #mexico #concacaf original sound - CBS Sports Golazo

NEMZETEK LIGÁJA, CONCACAF
ELŐDÖNTŐ
Panama–Kanada 0–2 (J. David 25., Davies 70.)
Kiállítva: Davis (Kanada, 89.)
Egyesült Államok–Mexikó 3–0
(Pulisic 37., 46., Pepi 79.)
Kiállítva: McKennie 71., Dest 86., ill. Montes 69., Arteaga 86.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik