Arany-kupa: az Egyesült Államok és Jamaica is kiütéssel nyert

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.29. 07:31
null
Jesús Ferreira triplázott, Djordje Mihailovic duplázott az amerikai válogatottban (Fotó: Getty Images)
Már a második fordulót rendezték az észak- és közép-amerikai csapatok kontinensviadalán, a CONCACAF Arany-kupán, ahol az A-csoportban az Egyesült Államok Saint Kitts és Nevis ellen nyert fölényesen, míg Jamaica Trinidad és Tobagót múlta felül nagy különbséggel.

 

Jamaica St. Louisban lépett pályára Trinidad és Tobago ellen, s az angol Premier League-ben szereplő sztárjainak köszönhetően már az első félidőben eldöntötte a lényegi kérdéseket, hiszen az Evertonban szereplő Demarai Gray a 14. és a 29. percben is betalált, két gólja között pedig az Aston Villát erősítő Leon Bailey is eredményes volt.

A második félidő elején Trinidad és Tobago ugyan szépített, de a 4–1-es jamaicai sikert a hajrában a legutóbb a Chelsea akadémiáján játszó Dujuan Richards állította be.

Egyoldalú mérkőzést hozott a csoport másik mérkőzése is az Egyesült Államok és Saint Kitts és Nevis között St. Louisban, hiszen az amerikaiak Kerkez Milos csapattársának, a holland AZ csatárának, Djordje Mihailovicnak köszönhetően már a 12. percben megszerezték a vezetést, hogy két perccel később Bryan Reynolds duplázza meg azt. Sőt, újabb két perccel később a dallasi Jesús Ferreira is betalált, aki szűk tíz perccel később egymaga második, csapata negyedik gólját is megszerezte.

Az amerikaiak a fordulás után sem álltak le, Ferreira az 50. percben jutott el a mesterhármasig, a 6–0-s végeredményt pedig a 79.-ben Mihailovic alakította ki.

Érdekesség, hogy Mihailovic két gólja mellett kettőt elő is készített, ezzel 1995 óta a hetedik olyan amerikai labdarúgó lett, aki egy meccsen négy gólban vállalt szerepet, míg a triplázó Jesús Ferreira Clint Dempsey után a második olyan amerikai lett, aki két meccsen is mesterhármasig jut nemzeti csapatában.



CONCACAF ARANY-KUPA
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT
2. FORDULÓ

Jamaica–Trinidad és Tobago 4–1 (D. Gray 14., 29., Bailey 17., D. Richards 90+2., ill. Rampersad 49.)
Saint Kitts és Nevis–Egyesült Államok 0–6 (Mihailovic 12., 79., B. Reynolds 14., J. Ferreira 16., 25., 50.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik