Futball-legendák: az idén is célba értek az ajándékok

MALONYAI PÉTER, THURY GÁBORMALONYAI PÉTER, THURY GÁBOR
Vágólapra másolva!
2021.12.24. 09:19
null
Mások mellett Zámbó Sándor (balról a harmadik) és Nagy László (jobbra) is részt vett az újpestiek ajándékázásán – a lilák mindig összejönnek karácsony előtt (Fotó: Tumbász Hédi)
Tizenharmadik alkalommal rendezték volna meg a Futball-legendák karácsonyát, ám a koronavírus-járvány miatt már másodszor maradt el az össze­jövetel – az ajándékozásra ilyen körülmények között is sor került.


Jakab János, a Budafok tiszteletbeli elnöke – a Tatabánya és a Budafok egykori kiváló középcsatára – és Szöllősi György, lapunk főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnöke a fradistáknak a Népligetben, Rákosi Gyula irodájában adta át a karácsonyi ajándékcsomagot.
Jakab János, a karácsonyi ünnepségek lelke, motorja elmondta, idén is a Puskás Arénában lett volna az összejövetel, ám idejében döntöttek: a javarészt már idős embereket nem terelik össze.

„Ők is jelezték, hogy fájó szívvel, de otthon maradnak. Sajnos már nem lesznek fiatalabbak, egyre fogyunk. A napokban beszéltem Ferencz Gyulával, a salgótarjániak kiváló középhátvédjével, a hétvégén pedig hívott a felesége, hogy Gyula is elment...”   – mondta szomorúan Jakab János, aki a vidéki labdarúgókról sem feledkezett meg. – Annyi futár jelentkezett, hogy azon kellett gondolkodnunk, kit hagyjunk ki. Ez is bizonyítja, hogy mennyire szeretik az emberek a futballt.”

Jakab János budafoki ajándékcsomagját a korábbi válogatott csatár, Esterházy Márton vette át (Fotó: BMTE)
Jakab János budafoki ajándékcsomagját a korábbi válogatott csatár, Esterházy Márton vette át (Fotó: BMTE)

Akárcsak tavaly, fia most is segített, hogy az ajándékok eljussanak a címzettekhez, de talán ennél is fontosabb tényező, hogy a támogatók továbbra is az „öreg” futballisták mellett, mögött állnak.

A csomagok tartalmazták Orbán Viktor miniszterelnök jókívánságait, az ajándékok előteremtésében a Budafok tulajdonosa, az Ausztráliában élő Bélteky Róbert, a CBA-üzletlánc és az MSÚSZ járt elöl.
Bélteky Róbertről tudni kell, hogy édesapja megkérte, támogassa, segítse az itthoni labdarúgókat, s ahogyan Jakab János fogalmazott, a Budafok tulajdonosa eszerint él. Jakab János kiemelte, az eseményen rendre megjelenő Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója mindig felhívta a figyelmet, kell egy otthon, ahová hazatérhetünk, és kell egy nemzet, ahová tartozunk.

A 83 esztendős, 41-szeres válogatott Rákosi Gyula kicsit dohogott, hogy nem találkozhatott más klubbeli válogatott társaival, ugyanakkor örömmel üdvözölte az egykori ferencvárosiakat, Mucha Józsefet, Szokolai Lászlót, Martos Győzőt, Ebedli Zoltánt, Szőke Istvánt, míg Fenyvesi Mátét fia képviselte.

„A fradisták nevében köszönöm, hogy az idén is gondoltak ránk. Sajnos ez már a második alkalom, hogy a járvány miatt nem tudtunk összejönni. Persze adomázgattunk egymás között, de az azért más, ha az egykori ellenfeleket zrikáljuk...”   – fogalmazott Rákosi Gyula.

Az újpestiek az egykori Cérna-pályán, a Bánka Kristóf Sportközpontban jöttek össze. A lila-fehérektől részt vett az ajándékozáson Szentmihályi Antal, Borbély László, Nagy László, Tóth András, Juhász Péter, Noskó Ernő, Sarlós András, Zámbó Sándor és Zsengellér Gyula fia, a sportújságíró Zsolt.

„Rendkívül megtisztelő, hogy a járványhelyzetben is gondoltak ránk
– nyilatkozta a 72 esztendős, 25-szörös válogatott Nagy László, aki „első bálozó”, tekintve, hogy nem vett még részt hasonló összejövetelen. – Mi tagadás, jólestek Jakab János szavai, még akkor is, ha mi, újpestiek karácsony előtt össze szoktunk jönni Sarlós András borozójában. Tartjuk a kapcsolatot, ilyenkor szóba kerülnek azok is, akik már nincsenek kö­zöttünk.”

 

Rákosi Gyula (középen) és a ferencvárosi társai is nagyon örültek a karácsonyi ajándékoknak (Fotó: Árvai Károly)
Rákosi Gyula (középen) és a ferencvárosi társai is nagyon örültek a karácsonyi ajándékoknak (Fotó: Árvai Károly)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik