Belgium: A kupadöntő elmaradása érzékenyen érintené a klubot – Bölöni

I. SZ., V. GY., MTII. SZ., V. GY., MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.02. 20:50
null
Bölöni László nem tudja, mit hoz a jövő, de úgy véli, aligha marad az Antwerpnél (Fotó: AFP)
A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság elnöksége egyhangúlag úgy határozott, lefújja az élvonalbeli ligát, ami azt jelenti, hogy Bölöni László csapata, a Royal Antwerp negyedik helyével minimum El-selejtezős, de ha megtartják a kupadöntőt, és azt megnyeri, főtáblás lesz a sorozatban. A magyar szakember szeretné, ha sikerülne megtartani a kupafinálét, hiszen 1992 óta először jutott a klub a döntőbe.

 

„Egyelőre semmit sem tudok a bajnokság befejezésével kapcsolatban – mondta a Nemzeti Sportnak Bölöni László, aki belgiumi lakásában önkéntes karanténban van. – Csütörtökön fontos kérdések voltak napirenden, ám a bajnokság lezárását hivatalosan még senki sem közölte. Ha így lesz, sokat nem tudunk tenni, s azt jelenti, a negyedik helyen végzünk. A Belga Kupa-döntő elmaradása azonban érzékenyebben érintene bennünket, hiszen huszonnyolc év után jutott a csapat a fináléba.”

A 67 éves szakember, aki 2017 óta irányítja az antwerpenieket, az M4 Sportnak is nyilatkozott csütörtökön, és a jövőjéről is beszélt.

Elmondta, egyelőre nem tudja, marad-e jelenlegi állomáshelyén, de most inkább arra hajlik, hogy nem.

„Olyan szintre jutottunk, ahonnan a következő lépés a bajnoki címért folytatott harc lenne, ehhez azonban meglátásom szerint más edzői filozófiára van szükség" – jelentette ki.

Az edző hozzátette, hogy továbbra is „be van oltva a futballvírussal”, így a visszavonuláson egyelőre nem gondolkozik, azt azonban még nem tudta megmondani, hol folytatja pályafutását.

A marosvásárhelyi születésű Bölöni László játékosként 102 alkalommal szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig többek között Franciaországban, Portugáliában és Görögországban is dolgozott. A román válogatottat 10 mérkőzésen irányította. Az Antwerppel – melyet nagy múltú, jó anyagi hátterű klubként jellemzett – első idényében nyolcadik volt, innen előrébb lépett idén a negyedik pozícióba.

Az M4 Sporton a magyar válogatott is szóba került. Elárulta, hogy bár az MLSZ szövetségi kapitánynak hívta, a felkérés olyan pillanatban érkezett, amikor időre lett volna szüksége, hogy ezt a lépést úgy tegye meg, ahogy neki jó.

„Ez nem felelt meg a magyar szövetség akkori vezetőségének, amit megértettem" – fogalmazott Bölöni, elismerve, zavarja, hogy így alakult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik