Tragédia: átnevezték a hegyet, melyre a Chape gépe lezuhant

2016.12.16. 16:18
Kolumbiában különleges ötlettel álltak elő, átnevezik a hegyet, melyre a Chapecoense labdarúgócsapatát is szállító repülő lezuhant néhány hete.

Mint ismert, a 71 halálos áldozatot követelő kolumbiai repülőgép-balesetben 19 Chape-játékos vesztette életét. A szerencsétlenséget három játékos (Alan Ruschel, Jakson Follmann, és utóbb kiderült, az egyik hátvéd, Zampier Neto), Jimena Suárez légi utaskísérő, Rafael Henzel újságíró, valamint egy hajózó szerelő, Erwin Tumiri élte túl.a 71 halálos áldozatot követelő kolumbiai repülőgép-balesetben 19 Chape-játékos vesztette életét. A szerencsétlenséget három játékos (Alan Ruschel, Jakson Follmann, és utóbb kiderült, az egyik hátvéd, Zampier Neto), Jimena Suárez légi utaskísérő, Rafael Henzel újságíró, valamint egy hajózó szerelő, Erwin Tumiri élte túl.

A kolumbiaiak különös módját választották, hogy leróják tiszteletüket az elhunyt játékosok előtt: a Marca beszámolója szerint átnevezték a hegyet, melyre a gép lezuhant.

Állítólag már mindenki rábólintott az ötletre, a Gordo-hegy innentől a Chapecoense-hegy nevet viseli.

A helyi polgármester, Luis Pérez a Marcának elmondta, ezt egyrészt azért érezték fontosnak, hogy így tisztelegjenek az elhunytak előtt, másrészt szerették volna a turisták helyzetét is megkönnyíteni, akik ide szeretnének zarándokolni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik