Argentína: „Di María a világ öt legjobb játékosa közé tartozik”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 00:45
null
Martino szerint Di María a németek ellen megmutatta, miért tartozik a világ öt legjobb játékosa közé (Fotó: Reuters)
Az argentin válogatottat irányító Gerardo Martino szerint Ángel Di María a németek elleni felkészülési mérkőzésen megmutatta, hogy miért tartozik a világ öt legjobb labdarúgója közé.

Gerado Martino a németek elleni szerdai mérkőzésen mutatkozott be argentin szövetségi kapitányként, és a Düsseldorfban aratott 4–2-es győzelmük után nem véletlenül dicsérte a Manchester United új szerzeményét.

„Ángel Di María megmutatta, hogy miért tartozik a világ öt legjobb labdarúgója közé – nyilatkozta Martino. – Nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel, hiszen több játékosunk is kevés mérkőzéssel a lábában érkezett ide. Nem sok időnk volt felkészülni, ám a fiúk rendkívül profi módon álltak hozzá az edzésekhez.”

Di María kiosztott három gólpasszt, a negyedik argentin találatot pedig ő maga szerezte, gyönyörű támadás végén egy nem kevésbé pazar bokamozdulattal.

„Nemcsak győzni akartunk, hanem jó benyomást is kelteni – mondta a remek napot kifogó középpályás. – Sikerült sikeressé tenni szövetségi kapitányunk debütálását. Továbbra is minden nap keményen dolgozom, hogy bizonyítsam, helyem van a válogatottban és a klubomban.”

Joachim Löw, a világbajnok német válogatott szövetségi kapitánya nem keresett kifogást.

„Hibákat követtünk el védekezésben, és ezekért egyből megbűnhődtünk. Sok játékosom még sosem játszott egymás oldalán, el kell tehát fogadnunk az ítéletet. Láthattuk, milyen kicsi a különbség a világ legjobbjai között, Argentína világklasszis csapat. Vasárnap győznünk kell (a Skócia elleni Eb-selejtezőn – a szerk.). Egy-két játékost be kell hívnom a keretbe, Mats Hummels szerintem nem léphet pályára" – nyilatkozta Löw, akinek az említett védő mellett vélhetően Mesut Özil és Julian Draxler szolgálatairól is le kell mondania sérülés miatt.

Érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt is Argentínától kapott ki először az aktuális világbajnok, 2010 szeptemberében az argentinok 4–1-re legyőzték a Dél-Afrikában aranyérmet szerző spanyol válogatottat.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Németország–Argentína 2–4
Düsseldorf, ESPIRIT Arena, 51 132 néző. V: Kuipers (holland)
Németország: Neuer (Weidenfeller, a szünetben) – Grosskreutz, Ginter, Höwedes (Rüdiger, 77.), Durm – Kramer, Kroos (Rudy, 71.) – Schürrle (Th. Müller, 57.), Reus, Draxler (Podolski, 33.) – M. Gómez (Götze, 57). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
A kispadon:
Zieler (k.)
Argentína: Romero (Andújar, 79.) – Zabaleta, F. Fernández, Demichelis, Rojo – E. Pérez (A. Fernández, a szünetben), Mascherano, Biglia – Lamela (Gago, 68.), Agüero (Gaitán, 84.), Di María (R. Álvarez, 86.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
A kispadon:
Campagnaro, Basanta, Lavezzi, Higuaín
Gólszerző: Schürrle (52.), Götze (78.), ill. Agüero (20.), Lamela (40.), F. Fernández (47.), Di María (50.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik