Portugália: a Benfica legyőzte a Portót a szuperrangadón - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.12. 19:02
null
A Benfica játékosainak volt oka az ünneplésre (Fotó: Action Images)
A Benfica hazai közönség előtt 2–0-ra megnyerte a Porto elleni szuperrangadót a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. A lisszaboni csapat játékosainak mezén a mezszám felett az egy hete elhunyt Eusébio nevét lehetett olvasni.

A hazaiak a 13. percben szerezték meg a vezetést, amikor Lazar Markovics kiváló ütemű kiugratása után a spanyol utánpótlás-válogatott Rodrigo zúdította a jobb felső sarokba a labdát Hélton kapus „kezével együtt”. 1–0

Érdekesség, hogy a két kezdőcsapatban mindössze két portugál játékos szerepelt – Licá és Silvestre Varela személyében mindkettő a Portónál.

A Benfica aztán a második félidő elején megduplázta előnyét: a kiválóan középre ívelt szöglet után Ezequiel Garay fejelt öt méterről a kapuba, miután megelőzte védőjét és a kapujából kivetődő Héltont. 2–0

A visszatérő Ricardo Quaresmát is bevető Porto a hajrában Danilo kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott, támadásban azonban nem tudott újat mutatni, így 2009 decembere után ismét kikapott az Estádio da Luzban bajnokin.

PORTUGÁLIA, PRIMEIRA LIGA
15. FORDULÓ
Académica–Pacos Ferreira 4–2
Arouca–Belenenses 2–0
Benfica–Porto 2–0
Olhanense–Setúbal 2–1
Nacional–Gil Vicente 2–0
Az élcsoport: 1. Benfica 36, 2. Sporting 34, 3. Porto 33

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik