Guardiola: Lenyűgözött a Radzsa, jó csapat

Vágólapra másolva!
2013.12.21. 14:31
null
Guardiola szerint Ribéryék is tudják, mennyire fontos a klub-vb (Fotó: Reuters)
Pep Guardiola szerint hatalmas siker lenne a Bayern München számára, ha megnyerné a labdarúgó klubvilágbajnokságot. A bajorok ellenfele a tornán eddig nagy meglepetéseket okozó Radzsa Casablanca lesz, a döntőre szombat este (magyar idő szerint) 20.30-kor kerül sor.

 

 

„Miután láttuk, hogyan játszottak a brazil és a mexikói csapat ellen, tudtuk, miért jutottak be a döntőbe. Nagyon tehetséges futballistáik vannak, a védekezésük pedig rendkívül szervezett – dicsérte a Radzsa Casablancát Pep Guardiola. – Lenyűgözött a csapat, ezt a játékosaim is tudják. Megérdemelték a fináléba kerülést. Biztos vagyok benne, hogy a futballistáik is tudják, milyen fontos mérkőzés ez a klub számára. Még az ország királya is ott lesz, ami szintén ezt támasztja alá.”

A Radzsa lehet az első afrikai csapat, amely megnyeri a klubvilágbajnokságot, ám a legutóbbi szezonban triplázó Bayern München a toronymagas favorit.

„Mindannyian keményen fogunk küzdeni, ez az utolsó meccsünk, kell, hogy legyen erőnk hozzá – mondta Thomas Müller. – A torna után lesz két hetünk a pihenésre. Intenzív évünk volt, sokaknak az eddigi legkeményebb. Pozitív érzésekkel nézhetünk majd vissza erre az esztendőre, de folytatni akarjuk a jó szereplést. Ugyanakkor várjuk az ünnepeket, mindenki fellélegezhet egy kicsit.”

Déo Kanda, a Radzsa Casablanca kongói szélsője a csapat szerencséjéről beszélt, és tisztában van azzal, hogy a Bayern München ellen pokolian nehéz dolguk lesz szombaton este.

„Igen, azt hiszem, szerencsét hozok a csapatnak – idézi a fifa.com Déo Kandát. – Az Atlético Mineiro elleni meccs előtt mondtam a többieknek, hogy semmi sem lehetetlen, nincs semmi kőbe vésve, képesek lehetünk bejutni a döntőbe, ez végül sikerült is. A Bayern ellen is ugyanazt a taktikát alkalmazzuk majd, tudjuk, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz. Mindent megteszünk, az a feladatunk, hogy a legjobbat adjuk a pályán. Remélem, mosollyal az arcomon jöhetek le a pályáról.”

A bronzmérkőzésről és a döntőről is élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, 2013
BRONZMÉRKŐZÉS
17. 30: Evergrande–Atlético Mineiro
DÖNTŐ
20.30: Bayern München–Radzsa Casablanca (tv: Eurosport 2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik