Spanyolország: nem értik Scolarit Diego Costa-ügyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.25. 19:08
Spanyolországban úgy tudják, hogy Luiz Felipe Scolari a korábbi hírekkel ellentétben hivatalosan nem hívta meg a spanyol nemzeti csapat felé kacsingató Diego Costát a brazil labdarúgó-válogatottba a novemberi felkészülési mérkőzésekre.

Az AS spanyol sportlap felvette a kapcsolatot a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (FIFA), amelytől azt a tájékoztatást kapta, hogy Brazília egyelőre nem küldött be olyan játékoslistát, amelyiken szerepelne Diego Costa neve.

A brazilok álláspontja az, hogy Diego Costa van lépéskényszerben, ugyanis korábbi brazil válogatottként neki kell közölnie szülőhazája illetékeseivel, hogy spanyol színekben szeretne futballozni.

A spanyol szövetség megszólaló illetékese nem érti, mi célja volt Scolarinak az Atlético Madrid-játékos beválogatásának meglebegtetésével, amikor a játékos már megkapta a spanyol állampolgárságot, és egyértelművé tette, hogy Vicente del Bosque csapatában szeretne játszani.

Diego Costa az idén két felkészülési mérkőzésen játszott a brazil válogatottban, de hivatalos tétmérkőzésen még sohasem, és mivel 2007 óta életvitelszerűen Spanyolországban él, nincs akadálya annak, hogy a jövőben spanyol válogatott legyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik