Japán: felforgatnák a bajnokságot, hogy még sikeresebbek legyenek

Vágólapra másolva!
2010.08.02. 11:52
Ogura Dzsundzsi, a Japán Labdarúgó-szövetség új elnöke mindenképpen szükségesnek tartja, hogy átszabják a japán versenynaptárt, máskülönben az ország futballja nem marad versenyképes a világgal, főleg Európával.

„Ha továbbra is versenyképesek akarunk maradni, mindenképpen változtatni kell. A FIFA versenynaptára Európa-orientált, úgyhogy ha nem alkalmazkodunk a bajnokságunkkal, azt végső soron a játékosok, a válogatottak szenvedik majd meg" – mondta Ogura, aki 2015-ig szeretne őszi-tavaszi rendszerre átállni a J-League-ben, amelynek mérkőzéseit jelenleg március és december között rendezik meg.

Az átállás jelentős beruházásokat igényel, hiszen az északi országrészben igen kemény a tél, így fűthető játékterekre lesz szükség. Ogura az állami és a magánszektorban egyaránt keres támogatókat.

Befektetésre ösztönözhet, hogy Japán válogatottja sikeresen szerepelt a nyári világbajnokságon, az erősebbnek tartott Dániát legyőzve a nyolcaddöntőbe jutott, és ott is csupán tizenegyesekkel bukott el Paraguayjal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik