Csendes dél-amerikai éj: rádiódobálás és dulakodó csapattársak Caliban

Vágólapra másolva!
2009.03.06. 08:30
Még a meglehetősen könnyed dél-amerikai felfogással is botrányosnak minősíthető mérkőzést játszott egymással a kolumbiai América de Cali, illetve a brazil Sao Paulo. Az ideges hazaiak palack-, érme- és rádiódobálással „vadásztak” a vendégekre és a játékvezetőre, az América két játékosa sárgát kapott, mikor egy veszekedés után egymásnak estek. A meccset a brazilok nyerték meg 3–1-re.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



Sima vendéggyőzelmet és botrányos jeleneteket hozott a Libertadores-kupában az América de Cali–Sao Paulo találkozó. A paulista nagycsapat nem sokat szórakozott: Washington két, védelmi hiba után esett góljával elhúzott, és a második után a kolumbiaiak elvesztették a fejüket.

Kezdésnek a hibázó két América-játékos, a kapus Julián Meza és Harold Viafara előbb verbálisan próbálta rendezni konfliktusát, majd lökdösni és sértegetni kezdték egymást. Az argentin játékvezető, Héctor Baldassi közbelépett, és egy-egy sárgával megakasztotta a kitörni készülő bunyót.

A Sao Paulo harmadik (ezúttal hatalmas kapushiba után eső) gólját követően a kolumbiai közönség latinos temperamentummal szórakoztatta magát: mindent bedobált a pályára, ami kéznél volt.

Az 59. és a 63. perc között Baldassi ideiglenesen be is szüntette a találkozót, mert érthető módon rossz néven vette, hogy sorozatban repülnek pályára a vizes flakonok, záporoznak a fémpénzek, ráadásul a túlbuzgó fanatikusok még rádiókkal (!) is dobáltak…

A házigazdák a hajrában Cortes találatával szépítettek, de ennél többet nem tudtak kihozni a mérkőzésből – a bírók és a vendégek meg örültek, hogy ép bőrrel távoztak. Mesa és Viafara pedig az öltözőben tisztázhatja a nézeteltérést…

LIBERTADORES-KUPA

3. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Deportivo San Martin (perui)–River Plate (argentin) 2–1
4. CSOPORT, 2. FORDULÓ
América de Cali (kolumbiai)–Sao Paulo (brazil) 1–3
8. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Libertad (paraguayi)–San Lorenzo (argentin) 2–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik