Az argentin Estudiantes nyerte meg az 50. alkalommal kiírt sorozatot

Vágólapra másolva!
2009.07.16. 08:10
Az argentin Estudiantes nyerte meg az ötvenedik alkalommal megrendezett Libertadores-kupát, miután a gól nélküli döntetlennel záruló első mérkőzést követően 2–1-re megverte idegenben a Cruzeirót. A találkozón a brazil csapat szerzett vezetést, ám az Estudiantes fordított. A mindkét gólban szerepet vállaló Juan Sebastian Verónt választották a meccs legjobbjának.
A csapatkapitány Verón emelhette magasba elsőként a trófeát
A csapatkapitány Verón emelhette magasba elsőként a trófeát
Fotó: Reuters
A csapatkapitány Verón emelhette magasba elsőként a trófeát
A csapatkapitány Verón emelhette magasba elsőként a trófeát
A csapatkapitány Verón emelhette magasba elsőként a trófeát
Fotó: Reuters
A csapatkapitány Verón emelhette magasba elsőként a trófeát

A Cruzeiro várhatta kedvezőbb helyzetből a Libertadores-kupa fináléjának visszavágóját, miután nem kapott gólt La Platában az első felvonásban. Nagy várakozás előzte meg a Mineiro Stadionban rendezett második meccset, amely arról volt hivatott dönteni, hogy ki nyeri meg az ötvenedik alkalommal kiírt dél-amerikai sorozatot.

A GÓLLÖVŐLISTA ÉLCSOPORTJA

NévCsapatGólok
1. Mauro BoselliEstudiantes8
2. Jorge NúnezNacional7
Rodrigo TeixeiraDeportivo Cuenca7
4. SouzaGremio6
KeirrisonPalmeiras6
A találkozó első helyzetét az Estudiantes alakította ki a 21. percben, amikor Gastón Fernández adott jó passzt Mauro Bosellinek, ám a támadó nem tudott betalálni tíz méterről.

Nem sokkal később válaszolt a brazil csapat, Kléber lőtt kapura veszélyesen, de Mariano Andújar kapus a helyén volt. A szünet előtt még Juan Sebastian Verón, Fernández és Boselli szép játéka után helyzetbe került az Estudiantes, ám Wagner az utolsó pillanatban szerelt.

A második félidő elején aztán tombolhatott a Belo Horizonte-i szurkolótábor, miután Henrique távoli lövése a látogatók kapujában kötött ki. Andújar kapusnak nem sok esélye volt a védésre, mivel a labda megpattant Leandro Desábatón.

Nem tarthatott azonban sokáig a Cruzeiro öröme: az 57. percben Verón passzolt Christian Cellayhoz, aki szépen tette tovább a labdát Fernández elé, neki pedig már nem volt nehéz dolga az üres kapuval szemben.

Mivel az idegenben lőtt gólok nem számítanak, újra nyílttá vált a mérkőzés, de az Estudiantes uralta a játékot az egyenlítés után.

Végül a 72. percben Boselli állította be a végeredményt, aki Verón szöglete után fejelt a hazaiak kapujába, és így nyolc találatával biztosította a helyét a góllövőlista élén.

A meccs végén még voltak izgalmak bőven – Verón szabadrúgása nem sokkal kerülte el a kaput, majd a hajrában Thiago Ribeiro is kihagyott két nagy helyzetet –, de az eredmény 1–2 maradt.

Az Estudiantes ezzel 39 év után megszerezte a negyedik elsőségét az immár ötvenedik alkalommal kiírt Libertadores-kupában, a mérkőzés legjobbja pedig az egykor Európában is nagy sikereket elérő La Plata-i csapatkapitány, Juan Sebastian Verón lett.

LIBERTADORES-KUPA

DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Cruzeiro (brazil)–Estudiantes (argentin) 1–2 (0–0)
Mineiro Stadion, Belo Horizonte. V: Carlos Chandía (chilei)
Cruzeiro: Fabio – Jonathan, Heleno, Leonardo Silva, Magrao – Henrique, Marquinhos, Wagner (Athirson, 70.), Ramires – Kléber, Wellington (Thiago Ribeiro, 75.)
Estudiantes: Andújar – Cellay, Schiavi, Desábato, Re – Enzo Pérez, Brana (Matias Sánchez, 87.), Verón, Leandro Benítez (Díaz, 80.) – Boselli, Gastón Fernández (Calderón, 91.)
Gólszerzők: Henrique (51.), ill. Gastón Fernández (57.), Boselli (72.)
Sárga lap: Kléber (37.), ill. Verón (37.), Brana (44.), Cellay (82.), Matias Sánchez (89.)
A kupát az Estudiantes nyerte meg 2–1-es összesítéssel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik