Németh Krisztiánék már biztosan nem találkoznak Argentínával

Vágólapra másolva!
2009.02.09. 13:32
A CONCACAF-zóna kivételével hétfő hajnalra mindenhol kialakult a továbbjutók névsora, a meglepetéscsapatok mellett nagy hiányzói is lesznek a tornának. Tahiti, Venezuela és Magyarország részt vehet a korosztályos világversenyen, míg az argentinok, a chileiek és az osztrákok a továbbjutás közelében sem álltak.
Brazília veresége ellenére csoportgyőztesként kvalifikálta magát az egyiptomi U20-as világbajnokságra
Fotó: Reuters
Brazília veresége ellenére csoportgyőztesként kvalifikálta magát az egyiptomi U20-as világbajnokságra
Brazília veresége ellenére csoportgyőztesként kvalifikálta magát az egyiptomi U20-as világbajnokságra
Fotó: Reuters
Brazília veresége ellenére csoportgyőztesként kvalifikálta magát az egyiptomi U20-as világbajnokságra

Vasárnap hajnalban lezárult a dél-amerikai U20-as bajnokság, Brazília és Uruguay válogatottjához Venezuela és Paraguay csatlakozott ebből a zónából az egyiptomi U20-as világbajnokságra.

A brazil és uruguayi válogatott már az ezt megelőző forduló során biztosította részvételét a korosztályos világversenyen, így utolsó fordulóbeli vereségük nem sokat számított. Annál inkább az őket legyőzőknek! Venezuela Uruguay elleni sikerével először vehet részt a tornán, a brazil nemzeti tizenegyet felülmúló Paraguay válogatottja pedig a forduló utolsó mérkőzésén harcolta ki a továbbjutást.

URUGUAY–BRAZÍLIA 2–3



Venezuela és Paraguay továbbjutásával eldőlt, hogy sem Kolumbia, sem a címvédő argentin válogatott nem lesz ott Egyiptomban. A hatszoros bajnok Argentína válogatottja egyetlen győzelmet sem jegyzett az öt lejátszott mérkőzésen, és mindössze három gólra voltak képesek. Érdekesség, hogy a két évvel ezelőtti torna címvédője mellett a harmadik helyezett Chile sem képviselteti magát a világbajnokságon, a dél-amerikai csapat a hatos döntőbe sem tudta beverekedni magát

A többi selejtezőcsoport továbbjutói már tavaly kialakultak, a 2008-as csehországi U19-es Európa-bajnokságon elért harmadik helyezésével a magyar válogatott is kiharcolta a részvétel jogát. Európából azonban nem jutott ki a két évvel ezelőtt még a harmadik helyért meccselő Ausztria, míg Afrikában a nagy esélyesként számon tartott Mali, továbbá Marokkó és Elefántcsontpart válogatottja maradt le a továbbjutásról. Ázsiában is borult a papírforma, a korábban döntős Japán válogatottja helyett Üzbegisztán nemzeti tizenegye lesz ott Egyiptomban.

A CONCACAF-zónából még négy csapat juthat ki a 2009-es tornára, az A-csoportban az Egyesült Államok, El Salvador, Jamaica és Honduras válogatottja küzd meg a továbbjutást érő két helyért. A másik csoportban Mexikó, Costa Rica, Kanada, valamint Trinidad és Tobago válogatottja mérkőzik meg.

FIFA U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, EGYIPTOM 2009

RÉSZT VEVŐ CSAPATOK
AFRIKA: Dél-Afrika, Egyiptom, Ghána, Kamerun, Nigéria
ÁZSIA: Ausztrália, Dél-Korea, Egyesült Arab Emirátusok, Üzbegisztán
EURÓPA: Anglia, Csehország, Magyarország, Németország, Olaszország, Spanyolország
ÓCEÁNIA: Tahiti
DÉL-AMERIKA: Brazília, Paraguay, Uruguay, Venezuela


U20-AS VB-SELEJTEZŐK

DÉL-AMERIKAI ZÓNA
Argentína–Kolumbia 0–1
Venezuela–Uruguay 3–1
Paraguay–Brazília 1–0


U20-AS VB-SELEJTEZŐK

DÉL-AMERIKA, DÖNTŐ HATOS TORNA
1. Brazília 5 4 0 1 10–4 12
2. Paraguay 5 2 2 1 8–5 8
3. Uruguay 5 2 1 2 9–10 7
4. Venezuela 5 2 1 2 6–9 7
5. Kolumbia 5 2 0 3 6–7 6
6. Argentína 5 0 2 3 3–7 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik