Otigba mellett további játékosok kerülhetnek a Heerenveenhez

Vágólapra másolva!
2008.08.25. 16:53
A Békéscsaba 16 éves labdarúgója, Otigba Kenneth a Heerenveen együtteséhez szerződött – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t a játékos menedzsere, Georgi Attila. A menedzser hozzátette, hogy a holland klub nemcsak a futballistával, hanem a Békéscsabai Utánpótlás FC-vel is hosszú távú megállapodást kíván kötni.
Otigba a Heerenveen szerelésében
Otigba a Heerenveen szerelésében
Otigba a Heerenveen szerelésében
Otigba a Heerenveen szerelésében
Otigba Kenneth az elmúlt hetekben a Liverpoollal és a Heerenveennel tárgyalt a jövőjéről, és végül a hollandok ajánlatát fogadta el, mert szakmailag náluk látta biztosítottnak a folyamatos fejlődést – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t Georgi Attila, a játékos menedzsere.

„Otigba Kenneth hároméves szerződést kötött a Heerenveennel. A futballistával korábban Angliában is jártunk, ahol a Liverpool ügyvezetőjével, Rick Parryvel tárgyaltunk. Az angolok nagyon szerették volna leigazolni Otigbát, mert a különböző fizikai teszteken kimagasló eredményt produkált, mégis a szakmailag előnyösebb holland ajánlatot választottuk” – fogalmazott a menedzser.

Georgi Attila hozzátette, hogy a Heerenveen nemcsak a békéscsabaiak utánpótlás-válogatott futballistájával, hanem a Békéscsabai Utánpótlás FC-vel is hosszú távú együttműködési megállapodást kíván kötni.

„Az öt évre tervezett együttműködés keretében évi rendszerességgel szakmai koordinátorok érkezhetnek a Heerenveentől Békéscsabára, hogy tanácsaikkal segítsék a szakmai munkát, illetve a klub legtehetségesebb játékosai néhány hétre Hollandiába utazhatnak, miként a klub edzői is, hogy tanulmányozzák az ottani szakmai munkát" – mondta Georgi.

A menedzser az együttműködést az MTK és a Liverpool között létrejött megállapodáshoz hasonlította, melynek révén már négy labdarúgó (Németh Krisztián, Simon András, Gulácsi Péter, Pölöskei Zsolt) is a szigetországba szerződött.

A Békéscsabai Utánpótlás FC vezetője, Szokolai Sándor megkeresésünkre elmondta, Otigba Kenneth mellett több játékosukra – Kovács Dánielre (ő hétfőn a Ferencváros ellen is pályára léphet a Békéscsaba felnőtt csapatéban), Zelenyánszki Lászlóra, Szokol Zsoltra és Bagyinszki Attilára – is felfigyelt már Sisa Tibor, az U19-es válogatott szövetségi kapitánya, ami bizonyítja, hogy tehetségekben nincs hiány Békéscsabán, így nem zárható ki, hogy hosszú távon újabb játékosok szerződhetnek a "viharsarokból" Hollandiába.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik