MTK: a City Group is érdeklődik Kata Mihály iránt – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.01.23. 11:45
Kata Mihály iránt több országból is érdeklődnek (Fotó: twitter.com/Ekremkonur)
A napokban először holland forrásban jelent meg, hogy az MTK háromszoros válogatott középpályása, Kata Mihály iránt a Heerenveen érdeklődik. Hétfőn egy átigazolásokra szakosodott török újságíró számolt be részletekről a 21 éves játékos lehetséges klubváltása kapcsán. A Nemzeti Sport úgy tudja, az érdeklődés valós, több országból is érkezett már megkeresés, de konkrét ajánlat még nem.


 

 


Először néhány nappal ezelőtt egy holland újságíró, Sander Vries írt arról közösségi oldalán, hogy a Heerenveen az MTK középpályásával, Kata Mihállyal pótolhatja az Olaszországba, a másodosztályban feljutásért harcoló Comóba tartó Thom Hayét. Kedden egy másik átigazolásokra szakosodott újságíró, Ekrem Konur közölt részleteket a lehetséges átigazolással kapcsolatban,  azt írta, Katát először kölcsön venné a holland klub, egymillió eurós, végleges kivásárlási opcióval. 


 

Úgy tudjuk azonban, hogy a 21 éves játékosért ennél nagyobb összeget szeretne kapni az MTK Budapest, amely kölcsönadásban nem gondolkodik. 

Kerestük az MTK-t az ügyben, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy több klub is érdeklődik  Kata Mihály iránt, de hivatalos ajánlat még nem érkezett érte. 

Információink szerint a Heerenveen mellett a City Group is figyeli a játékost, amellyel korábban Vancsa Zalán eladásánál már együttműködött az MTK. A City Group klubjai közé tartozik Európában az angol Manchester City mellett a spanyol éllovas Girona, a francia másodosztályú Troyes és Vancsa klubja, a belga másodosztályú Lommel is.  

Ugyanakkor élvonalbeli görög és másodosztályú angol érdeklődőről is hallani Kata kapcsán, aki az MTK csapatkapitánya és 700 ezer eurós becsült értékével a Transfermarktnál a csapat legértékesebbnek tartott játékosa, annak is köszönhetően, hogy 21 éves korára már 59 meccsen játszott az NB I-ben és 54 találkozón az NB II-ben.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Marin Jurina (bosnyák-horvát, Diósgyőri VTK) 
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Nagy Zsombor (Szeged-Csanád GA)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók: Lehoczky Roland (Tiszakécskei LC), Zuigeber Ákos (Szeged-Csanád GA), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Kata Mihály (Heerenveen – Hollandia, City Group)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik