Elmaradt a bajnokavatás az Eredivisie-ben, két góllal győzött az Ajax

Vágólapra másolva!
2008.03.29. 22:18
Címkék
Az már a mérkőzés közben biztossá vált, hogy nem avatnak bajnokot Nijmegenben, hiszen a PSV bajnoki címéhez az is kellett volna, hogy az Ajax kikapjon. Az amszterdamiak azonban - többek között - Huntelaar duplájának köszönhetően 4-2-re nyertek Heerenveenben.
Klaas-Jan Huntelaar már 30 gólt szerzett az idei bajnokságban
Klaas-Jan Huntelaar már 30 gólt szerzett az idei bajnokságban
Klaas-Jan Huntelaar már 30 gólt szerzett az idei bajnokságban
Klaas-Jan Huntelaar már 30 gólt szerzett az idei bajnokságban

Úgy tűnik, ha valaki mostanság Heerenveen-meccset látogat, akkor garantált, hogy gólzáporos mérkőzést láthat, hiszen a frízek múlt héten a Roda ellen 1-3-ról fordítva nyertek 4-3-ra, míg a szombati találkozójukon hat gól esett.

Az Ajax e lehető legjobb pillanatban, az első félidő vége előtt egy perccel szerezte meg a vezetést Luis Suárez találatával, amit ráadásul Kenneth Perez kettőre növelt büntetőből a második félidő elején.

Mint a fenti példa mutatja, a Heerenveen gárdája nem ismer elvesztett meccset, így mikor az 59. percben Sulejmani szépített, sokaknak eszébe jutott a múlt heti csoda.

Az Ajax talán legnagyobb reménysége, Klaas-Jan Huntelaar azonban a következő percben ismét megnyugtatóvá tette a vendégek előnyét, a 89. percben pedig végleg eldöntötte a találkozót - a holland csatár ezzel már 30. gólját lőtte az idei bajnokságban!

A Heerenveen így meg kellett elégednie a tisztes helytállással, ezt erősítendő a hosszabbításban még Pranjic révén betaláltak, de ez is 4-2-es vereséget jelentett.

A PSV ezzel szemben unalmas mérkőzésen 0-0-t játszott Nijmegenben, sőt, azt sem lehet mondani, hogy a címvédő közelebb állt a győzelemhez...

Az eindhoveniek támadásban vérszegénynek tűntek, Babos Gábornak csupán egyszer-kétszer kellett komolyabban közbeavatkozni.

Ezzel szemben a túloldalon Gomesnek sok dolga volt, és a brazil hálóőrt többször is igazán próbára tették a hazaiak, elsősorban Jeremian Lens és Brett Holman révén.

Dzsudzsák Balázs 61 percet játszott, ekkor lecserélte Sef Vergoossen. Vadócz Krisztián és Babos Gábor végig játszott.

Így 31 forduló után a Phillips-csapat ötpontos előnnyel áll az Ajax előtt az Eredivisie-ben.

EREDIVISIE

31. FORDULÓ
Heerenveen-Ajax Amsterdam 2-4
NEC Nijmegen-PSV Eindhoven 0-0
Excelsior Rotterdam-Venlo 2-1
Heracles-Roda Kerkrade 0-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik