Legázolta Zambiát az ellenállhatatlanul játszó kameruni csapat

Vágólapra másolva!
2008.01.26. 20:03
Még ilyen különbséggel is megérdemelten győzte le Kamerun Zambiát a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupájának C csoportjában. Az 5-1-es végeredményhez Joseph-Desire Job két találattal járult hozzá, Geremi Njitap, Achille Emana és Samuel Eto’o egyszer zörgette meg az ellenfél hálóját. A „rézgolyóknak” csak a szépségtapaszra futotta.
Eto'ónak (képen háttal) és társainak volt miért örülniük ezen a mérkőzésen
Eto'ónak (képen háttal) és társainak volt miért örülniük ezen a mérkőzésen
Eto'ónak (képen háttal) és társainak volt miért örülniük ezen a mérkőzésen
Eto'ónak (képen háttal) és társainak volt miért örülniük ezen a mérkőzésen

A mérkőzés előtt szinte mindenki Kamerun győzelmét jósolta, annak ellenére, hogy első csoportmérkőzésükön 4-2-es vereséget szenvedtek a címvédő Egyiptomtól.

Zambia győzelemmel hangolt a találkozóra, gond nélkül intézte el Szudánt 3-0-ra.

A találkozó úgy indult, ahogyan azt várni lehetett: mint kés a vajban, úgy játszottak át a kameruniak az ellenfél védelmét, és gólra törő játékuk nem maradt eredmény nélkül.

A 26. percben Geremi Njitap vette be szabadrúgásból a Mweene kapuját; a labda védhetetlenül vágódott a kapuba.

A zambiai védők több esetben sem álltak a helyzet magaslatán, a második és a harmadik találat is elsősorban az ő számlájukra írható. Előbb Joseph-Desire Job, majd Achille Emana élt a kínálkozó lehetőséggel, így már a szünet előtt eldőlni látszott a három pont sorsa.

A második félidő elején a rugdosódás vette át a főszerepet, de a játékvezetőnek sikerült féken tartania az indulatokat, így sérülés nélkül megúszták a felek ezt a periódust.

A 64. percben tizenegyeshez jutottak a „szelídíthetetlen oroszlánok”: Samuel Eto’o szabadrúgásába kapott bele kézzel Mwanza, a jogos büntetőt pedig a Barcelona támadója értékesítette.

A kegyelemdöfést Job adta meg tíz perccel a lefújás előtt, és ezzel már 5-0-ra alakította az eredményt.

A „rézgolyók” becenévre hallgató zambiaiaknak ezen az estén esélyük sem volt arra, hogy megnehezítsék a jó erőkből álló ellenfél dolgát, de azért a szépítőgól összejött a gárdának: Cristopher Katongo vette be Kameni kapuját a rendes játékidő utolsó percében.

A csoport másik mérkőzésére szombat este kerül sor, ekkor Egyiptom és Szudán csap össze Kumasiban.

AFRIKA-KUPA

C CSOPORT, 2. FORDULÓ
Kamerun-Zambia 5-1 (Geremi 26., Job 31., 80., Emana 44., Eto’o 64. – tizenegyesből, ill. Katongo 90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik