U17-s vb: Nigéria büntetőpárbajban győzte le a spanyolokat

Vágólapra másolva!
2007.09.10. 17:22
A dél-koreai U17-s korosztályos labdarúgó-világbajnokságot Nigéria csapata nyerte, miután gólnélküli 120 perces mérkőzést követően a büntetőpárbajban 3-0-ra verte Spanyolországot.
A döntő hőse a nigériai kapus, Oladele Ajiboye volt, aki a büntetőpárbajban két spanyol tizenegyest is hárított.

A spanyol csapat legjobbja, a korosztályos együttes házi gólkirálya, a Barcelona fiatal tehetsége, Bojan Krkics az elődöntő utolsó másodpercében történő kiállítása miatt nem léphetett pályára a döntőben.

A korosztályban 1985 óta rendeznek vb-ket, a mostani volt a harmadik ázsiai torna, a korábbi kettőt, ahogyan a mostanit, Nigéria együttese nyerte meg.

Az 1985-s Kínai vb-n a döntőben a Német Szövetségi Köztársaság csapatát verték meg 2-0-ra. Magyar érdekeltsége is van a nigériai sikernek: a negyeddöntőben ugyanis a mieinket győzték le az afrikaiak 3-1-re. A csoportunkban Brazíliát Kanál Zoltán góljával vertük 1-0-ra, Mexikóval 0-0-s döntetlent játszottunk, Katart 3-0-ra győztük le és jutottunk tovább az első helyen.

Nyolc évvel később, 1993-ban Japánban rendezték meg a vb-t, akkor Nigéria a döntőben a címvédő Ghánát verte 2-1-re. Nigéria 2001-ben döntős volt, miként a spanyolok is négy éve Finnországban.

DÉL-KOREA, U17-S VB:

DÖNTŐ:
Nigéria – Spanyolország 0-0 , T.: 3-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik