Hugo Sánchez a nagyok mellé megkapta az olimpiai csapatot is

Vágólapra másolva!
2007.07.27. 13:40
A Mexikói Labdarúgó-szövetség elnöke, Justino Compeán a felnőtt válogatottat irányító Hugo Sánchezt bízta meg az olimpiai együttes irányításával. A szövetségi kapitány bronzérmet szerzett együttesével a 2007-s Copa Américán, így viszont már fél szemmel a jövőre figyelhet és elkezdheti építeni a 2010-s vb-csapatot.
Körülbelül ennyi feladata lesz a jövőben Hugo Sáncheznek
Reuters
Körülbelül ennyi feladata lesz a jövőben Hugo Sáncheznek
Körülbelül ennyi feladata lesz a jövőben Hugo Sáncheznek
Reuters
Körülbelül ennyi feladata lesz a jövőben Hugo Sáncheznek

„A mostani olimpiai keretbe tartozó játékosok lehetnek a 2010-s vb-re utazó mexikói válogatott kulcsemberei - nyilatkozta a döntést követően az elnök. – Athénban rosszul szerepeltünk, nem szeretnék hasonlóan rossz tornát magunk mögött hagyni Pekingben.”

Az olimpiai csapat eddigi edzőjének, Jesús Ramíreznek a szakértelmére a továbbiakban is számítanak. A tréner három korosztályos mexikói válogatottat - U15, U17, U20 - irányít.

„Jesus Ramírez egy nagyszerű szakembernek számít országunkban, már rengeteg játékost segített elindulni profi pályafutásában és készített fel kifogástalanul a válogatottak számára. Éppen ezért neki mindaddig tudunk elhivatottságának megfelelő feladatot adni korosztályos csapatainknál, amíg ő azt nem mondja végül, hogy köszönöm, elég volt.”

Sánchez novemberben vette át a válogatott irányítását, és lett bronzérmes a Copán. Elődje, az argentin Ricardo Lavolpe a németországi vb-n a nyolcaddöntőig vezette a közép-amerikai csapatot, ahol az argentinok 2-1-gyel fogtak ki rajtuk

Három évvel ezelőtt az athéni olimpiai játékokon a mexikói együttes nem élte túl a csoportkör és nem játszhatott a negyeddöntőben.

Pedig a csoportban abszolút favoritnak számítottak. Ám csak a házigazda görög együttest fektették kétvállra – 3-2 -, Malival nem bírtak – 0-0 -, Dél-Koreától pedig kikaptak - 1-0 -, gólt mindössze ketten szereztek. A görögök ellni győztes összecsapáson Omar Bravo duplázott, Rafael Márquez pedig egyszer volt eredményes.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik