A bajnoki cím után sem biztos Ronald Koeman jövője Eindhovenben

Vágólapra másolva!
2007.04.30. 17:21
Bár megnyerte a bajnoki címet a PSV Eindhoven labdarúgócsapata, elképzelhető, hogy Ronald Koeman távozik az együttestől. A szakvezető ugyanis múlt héten kemény kritikákat kapott Frits Schuitema elnöktől.

Drámai körülmények között nyerte meg a Fehér Csabát is foglalkoztató PSV Eindhoven együttese a holland labdarúgó-bajnokság 2006/07-es szezonját.

Az eindhoveni csapat az utolsó fordulóban 5-1-re legyőzte hazai pályán a Vitesse-t, az AZ Alkmaar pedig váratlanul vereséget szenvedett Rotterdamban, az Excelsiortól. Az Ajax is befuthatott volna, de ők „csak” 2-0-ra nyertek a Willem II otthonában, így egy góllal lemaradtak a dobogó legfelső fokáról.

Hiába a siker, a bajnokcsapat háza táján azonban nincs minden rendben, elképzelhető, hogy a sikerkovács Ronald Koeman elhagyja a csapatot.

A szakvezetőt az elmúlt héten keményen kritizálta Frits Schuitema elnök, és Koeman ezt nehezményezte. Az egykori kiváló középhátvéd zokon vette, hogy nagyon kevés támogatást kapott a sportvezetőtől, ráadásul visszautasította Schuitema azon felvetését, miszerint megromlott a kapcsolat a szakmai stáb és a csapat között.

„Ha probléma lett volna, akkor nem tudtunk volna így játszani, ahogy azt vasárnap délben tettük.” – vágott vissza Koeman. – „A meccs után Philip Cocu odajött hozzám, és azt mondta, hogy ezt értem tették.”

Schuitema elnök – aki az egyik vezetője a Phillips cégnek, amely főtámogatója az együttesnek – még nem foglalt állást Koeman jövőjével kapcsolatban.

A vesztes együtteseknél, Alkmaarban és Amszterdamban érthetően nagyon csalódottak voltak. Az AZ Alkmaar együttese nagyon közel állt ahhoz, hogy 1981 után újra elnyerje a bajnoki címet.
„Én már sok trófeát nyertem, de fiatal csapatom nagyobbik részének, valamint Dirk Scheringa elnöknek ez lett volna az első bajnoki címe. Nagyon sajnálom.” – kesergett Louis van Gaal, az Alkmaar szakvezetője.

Henk ten Cate, az Ajax edzője rendkívül dühös volt, hogy csapata nem tudta megnyerni harmincadik bajnoki címét.
„Idióták vagyunk, hogy kiengedtük a kezünkből a címet.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik