Vesztegetési botrány Portugáliában

Vágólapra másolva!
2007.01.23. 12:53
Címkék
Tizenegy játékvezetőt felfüggesztettek Portugáliában, akiket azzal vádolnak, hogy több mérkőzés eredményét befolyásolták a 2003/04-es másodosztályú bajnokságban. Az élvonalbeli Porto is belekeveredhet az ügybe.
Pinto da Costa
Pinto da Costa
Pinto da Costa
Pinto da Costa

Vesztegetési botrány van kibontakozóban Portugáliában. Az ország labdarúgó-szövetsége mindenesetre eljárást indított tizenegy játékvezető ellen, akiket azzal vádolnak, hogy megrendelésre befolyásoltak több végeredményt is a 2003/04-es másodosztályú bajnokságban.

A szövetség kifejtette, hogy meghallgatják az érintett játékvezetők beszámolóját a történtekről, utána hoznak konkrét döntéseket róluk – az viszont biztosnak tűnik, hogy eltiltják őket. A tizenegy személy közül ketten – Cosme Machado és Rui Silva – a portugál élvonalban bíráskodnak.

A bajnoki címvédő és jelenleg is listavezető FC Porto is belekeveredhet az ügybe: Carolina Salgado, a portói klub elnökének, Pinto da Costának egykori barátnője ugyanis könyvet írt arról, hogy a játékvezetők gyakran kaptak juttatásokat a klubtól.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik