UEFA: leváltott elnök és alelnök a lengyel delegációban

Vágólapra másolva!
2007.01.23. 14:23
Címkék
Andrzej Rusko, a Lengyel Labdarúgó-szövetség pénteken kinevezett kormánybiztosa szerint a PZPN „menesztett” elnöke, Michal Listkiewicz és a múlt hétig alelnökként tevékenykedő Eugeniusz Kolator is tagja lesz az UEFA csütörtök-pénteki kongresszusára utazó küldöttségnek.
Korábban a volt főtitkár, Zdislaw Krecina is tagja volt a delegációnak, de ő nem utazhat Düsseldordfba.

„Nem akarunk konfrontálódni a FIFA-val és az UEFA-val, ezt mutatja, hogy csak egy helyen változtattunk a küldöttség összetételén” – mondta Rusko, aki a napokban még teles cserére tett utalást.

A nemzetközi és az európai szövetség hétfőn közös közleményben tudatta, hogy továbbra is Listkiewiczet tartja a PZPN vezetőjének, nem ismeri el Tomasz Lipiec lengyel sportminiszter felfüggesztő határozatát. Erre Lipiec meghívta Varsóba a FIFA képviselőjét, hogy személyesen informálódjon a pénteki határozat hátteréről.

„Listkiewicz delegálásával is azt szeretnénk mutatni, hogy tárgyalások útján akarunk eljutni a kitűzött célunkhoz” – jegyezte meg Andrzej Rusko, aki azt nem árulta el, hogy ki lesz az UEFA-kongresszusra utazó lengyel küldöttség harmadik tagja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik