Nem égették magukat

A mérkőzésről tudósított: BERECZKY ATTILA, BORBOLA BENCEA mérkőzésről tudósított: BERECZKY ATTILA, BORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2009.08.02. 00:08
Címkék
Sokáig csak szenvedett hazai pályán a Debrecen az újonc Pápa ellen. A szerdai Bajnokok Ligája-selejtező miatt ezúttal is tartalékosan felálló bajnokcsapat viszont a második félidőben felőrölte ellenfelét, és végül biztosan nyert. Herczeg András kockáztatott – húzása ezúttal bejött.

NS-OSZTÁLYZAT: 3

A vita már másfél órával a meccs előtt elkezdődött…

A stadion környékén gyülekező szurkolók a jegyárusbódé előtti sorban, a szotyolásnál és a nagy kánikulában a jéghideg sörre várakozva is néha jelentős nézeteltérésbe keveredtek egymással: hiába, a Debrecen idei szezonkezdete megosztotta a drukkereket.

Mi a fontosabb: a nemzetközi kupa vagy a bajnokság? Tartalékosan vagy a legerősebb összeállításban kellene kiállni a Pápa ellen?

A tribünre vezető lépcsőnél négytagú társaság diskurált éppen a csapatról, és bár tagjai ránézésre baráti kapcsolatban álltak egymással, a véleménykülönbség miatt már-már összetűzésbe keveredtek.

„Hagyjad már, kit érdekel a bajnokság, ha jöhet később akár a Barcelona is…” – foglalt állást egyikük.

Ami biztos: sok kritika érte a szakmai stábot – az ősi rivális Diósgyőrtől elszenvedett vereség (0–1) duplán fájt a drukkereknek, az erők és a figyelem megosztása pedig furcsa visszhangokat váltott ki Debrecenben.

Bármennyire is elsőbbséget élvez a Levadia Tallinn elleni Bajnokok Ligája-selejtező, a szombati mérkőzést sem vehette félvállról a Debrecen, hiszen a bajnokcsapat aligha kezdheti két vereséggel a szezont.

Alighanem ez a legnehezebb periódus Herczeg András számára: az észteken még nem jutott túl a Loki, a bajnokságban viszont fontos pontok hullhatnak el – a kispad felé ballagó klubmenedzseren látszott is a gondterheltség.

A szakvezető aztán a meccsnapra döntött: a legerősebbnek vélt kezdőcsapatból mindössze három játékos – Leandro, Varga József és Oláh Lóránt – volt ott az első perctől kezdve a pályán a Pápa elleni találkozón.

A szurkolók egy része emiatt dünnyögött, miközben már azt találgatták, a következő hónapokban vajon hol játssza hazai meccseit a Loki a nemzetközi kupában: a Puskás Ferenc Stadionban vagy a Szusza Ferencről elnevezett létesítményben fogadhatja a nevesebbnél nevesebb ellenfeleket.

A csapat viszont szenvedett: az első negyvenöt percben alig jutott el az ellenfél kapujáig, és ha a Pápa a támadások végét pontosabban játssza meg, a bajnok ismét nehéz helyzetbe került volna. Az elpuskázott lehetőségek aztán megbosszulták magukat.

„Ne égessük már magunkat!” – üvöltött torka szakadtából az öltözőbe ballagó Loki-játékosok felé vöröslő fejjel egy drukker.

Herczeg András a diósgyőri mérkőzést követően ezúttal is kockáztatott, amikor csupán két-három alapemberét játszatta – a klubmenedzser húzása viszont bejött, a Loki a második félidőben átvette a játék irányítását, és könnyedén győzött.

A Debrecen begyűjtötte a fontos három pontot, az alapemberek pedig pihenhettek a hétvégén.

Erre mondják: a kecske is jóllakott, és a káposzta is megmaradt…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik