Továbbra is fő a támadás

BORBÉLY KÁROLYBORBÉLY KÁROLY
2009.07.24. 23:57
Címkék

Az első fordulók sorsdöntőek lesznek – állítja Tomiszlav Szivics, a Kecskemét vezetőedzője, mert ismerve csapata őszi sorsolását, tudja: az idény korai szakasza meghatározhatja a KTE szereplését. A lila-fehérek ugyanis az augusztusi kettesfogat-hajtó világbajnokság a hírös városban rendezendő futamai miatt zsinórban öt fordulón keresztül idegenben lépnek majd pályára (az 5–9. játéknapig futballozik folyamatosan vendégként). Nem csoda tehát, hogy már szombaton „nekimennek” az immár Videoton néven szereplő fehérvári együttesnek.

„Továbbra is megalkuvást nem tűrő támadófutballt játszunk, amihez biztosan sok pluszt ad majd a nyáron érkező Uros Veszelics, Andrei-Alexandru Florean és Goran Perak – mondta Tomiszlav Szivics. – Bátran mondhatom, erősödtünk, ami annak is tulajdonítható, hogy az ötödik felkészülést végeztük el együtt.”

Bár a Kecskemét kamikáze stílusának köszönhetően első élvonalbeli idényében több favoritot is megvert, a Fehérvár oda-vissza elintézte a KTE-t. Adódik a kérdés: véget ér a rossz sorozat?

„A korábbi mérkőzéseket gyorsan el kell elfelejteni – állítja a szerb mester. – A Videoton ebben az évben teljesen más képet mutat majd. Megnéztem az eszéki előkészületi meccsüket, és láttam, hogy nagyon színvonalas együttesről van szó. Jó erőben vannak, aktívan kezdeményeznek, rendre visszalépnek a saját támadásaik után. Szóval ez más csapat lesz, mint a tavaszi – remélem, a végeredmény is…”

Az mindenesetre nehezíti a sportigazgatóból vezetőedzővé lett Mezey György dolgát, hogy egyik legjobbját, Goran Vujovicsot még az előző szezon utolsó meccsén elkövetett szabálytalankodása miatt eltiltották, s a büntetését az új idény első találkozóján tölti le. A szakember ennek ellenére győzelemmel indítana – mint mondja, a Vidinek minden találkozón a három pont megszerzése a célja, holott nagy tisztelője a kecskeméti futballnak.

„Kecskemét az egyik kedvenc városom, a helyi labdarúgásnak pedig nagy tisztelője vagyok – így Mezey György dicsérő szavai. – Ugyanakkor senki se számítson arra, hogy visszafogottan játszik majd a csapatom. Hiszen a mi céljaink is világosak, amelyeknek eleget akarunk tenni. Minden mérkőzésen győzelemért játszunk. Nehéz összecsapás előtt állunk, jól felépített, masszív, kulturált együttessel nézünk szembe.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik