Előre várható vereség

KOVÁCS GÁBOR jelenti SplitbőlKOVÁCS GÁBOR jelenti Splitből
Vágólapra másolva!
2009.05.15. 23:20
Címkék

A délelőtti ráhangoló edzés, az ebéd és az ezt követő pihenés után fél négykor ült be a házigazda horvátok elleni mérkőzés helyszínére induló buszba a magyar női röplabda-válogatott. A játékosok közül a legtöbben zenét hallgattak a mintegy negyedórás úton, és csak egy-két arcon lehetett felfedezni a feszültség jeleit a világbajnoki selejtező első fordulója előtt. A lányok nagy része sokszoros válogatottnak mondhatja magát, klubcsapataikban pedig többen igazi világsztárok ellen is pályára léphettek.

Most is valami hasonló következett, hiszen a horvát válogatottban sok, elitbajnokságban, illetve BL-ben edződő légiós kapott helyet: Mirela Delic, Sanja Popovic, Senna Usic, Maja Poljak – mind-mind a sportág klasszisainak számítanak (és a legnagyobb csillag, Natasa Osmokrovic még itt sincs a csapatban). A mérkőzés előtt a Ludvig Zsolt vezette szakmai stáb abban egyetértett, hogy ha a két ütőnek, Popovicnak és Usicnak is jó napja lesz, bizony megnézhetjük magunkat.

A spliti csarnok közel sem volt tele, ám ugyanolyan meleg volt, mint korábban – izzadtak is a játékosok rendesen, már a bemelegítés alatt is. A nyitó játékrész rengeteg hibával indult, és mivel az első technikai szünet után a mieink hosszú percekig képtelenek voltak akár csak egy nyitásfogadást is pontosan megjátszani, nagyon hamar elúszott a szettnyerés lehetősége. A horvátoknál fokozatosan játékba lendült az Usic, Popovic duó, a házigazdák egyre jobban blokkoltak, így nem is lehetett kérdéses a játszma végkimenetele. (Jól jellemzi a felvonást, hogy míg a magyar együttes négy pontot szerzett „önerőből”, a vendéglátók 19-et.)

A folytatás már jobban sikerült, és a második szettben úgy tűnt, a mieink kezdik megtalálni a megfelelő taktikát és játékot – a második technikai szünetig szorosan alakult a játszma, csak a balszerencsének volt betudható, hogy nem vezettünk. A végjátékban aztán hiába küzdött példamutatóan a csapat, kiütközött a horvátok nagyobb rutinja, így 2:0-s vezetéshez jutottak.

A harmadik szettre kipukkadt a magyar lufi, így Ludvig Zsolt jobb híján a cseréknek is lehetőséget adott – a vége nagy vereség lett.

Folytatás szombat este fél nyolckor a belgák ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik