„Ez már a 120. búcsúm a Herthánál” – Dárdai Pál megerősítette a távozását

Vágólapra másolva!
2024.05.12. 10:03
Dárdai Pál szerződése június végén jár le a Herthánál (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 33. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC idénybeli utolsó hazai mérkőzésén 3–1-re legyőzte a Német Kupa döntőjébe korábban bejutó Kaiserslauternt. A találkozó előtt felreppent a hír, hogy a berlini klub nem hosszabbítja meg a magyar edző szerződését, a lefújás után pedig Dárdai megerősítette a hírt.

A meccs előtt azonban még óvatosabban fogalmazott, noha szavaiból egyértelműen lehetett következtetni a távozására. „Ezt a vezetőségnek kell bejelentenie, profin kezelem a helyzetet – mondta Dárdai Pál.Kicsit szomorú vagyok, mert felépítettünk sok fiatal játékost. Természetesen fáj most a szívem, de boldog vagyok. Az elmúlt egy évben elkezdtünk építkezni, de ilyen az edző élete. De én mindig pozitív leszek, vannak ennél sokkal rosszabb dolgok is az életben.”

„Azt kívánom, legyen továbbra is remek hangulat a Hertha meccsein és szerezzenek sok gólt.”

Dárdai Pál a győztes mérkőzés után már egyértelműbben fogalmazott, míg a vezetőség még nem akarta bejelenteni a távozását. 

„Mindig újabb egy évre szólt a szerződésem – értékelte herthás korszakát a tréner az ARD-nek. – Aztán a csapat, a vezetőség, a szurkolók és Pál döntöttek a jövőről. Most az lett a döntés, hogy Pál nem marad. Mindent tisztáztunk, és nincs ezzel probléma. Én mindig herthás leszek.”

A sajtótájékoztatón a Hertha történelmének legtöbb mérkőzését játszó egykori futballistája úgy fogalmazott:

„30 éve vagyok itt és ez a 120. búcsúm. Ez teljesen rendben van így, 0.0 százalék érzelem dolgozik bennem ennek kapcsán. Sem haragot, sem örömöt nem érzek – fogalmazott Dárdai, aki pontosan tudta, mit fog csinálni, amikor hazaér. – Most hazamegyek. Otthon vár rám a családom és a kutyám. Aztán kezdetnek iszok egy sört, utána borozom, később pedig elszívok egy szivart, és élvezem a napot. Utána vár ránk még egy szép hét, és ismét megyek motiválni a srácokat.”

Sajtóhírek szerint a nem hosszabbító Dárdait a másodosztályú Nürnberg edzője, Cristian Fiél válthatja a kispadon, de a jelöltek között van az Augsburg korábbi trénere, a jelenleg klub nélküli Enrico Maassen is.

 

NÉMETORSZÁG
2. Bundesliga
Hertha BSC–Kaiserslautern 3–1 (Tabakovics 20. – 11-esből, Dudziak 45+3., Reese 67., ill. Ritter 39.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik