Elrontott marketingvizsga

A mérkőzésről tudósított: KUN ZOLTÁN, LAPINCS ATTILAA mérkőzésről tudósított: KUN ZOLTÁN, LAPINCS ATTILA
Vágólapra másolva!
2009.05.02. 02:28
Címkék
A gyors győri gól alapvetően meghatározta a játék képét, ám a Vasas a végén egyenlített. A tizenkétezer néző nem ünnepelhette csapatát.

Tizenkétezer néző érezte úgy, hogy ezért az ETO-ért érdemes meccsre menni. Vonzó volt a stadion melletti majális, még vonzóbb az ingyenes belépés, de a legvonzóbbnak alighanem az Egerszegen szerzett hét gól, na meg a tavaszi veretlenség bizonyult.

Tizenkétezer néző ujjongott a harmadik percben, amikor a Győr megszerezte a vezetést. Úgy fest, végre kezd összeérni a csapat, és senki sem mondja, hogy a téli edzőcsere elhibázott lépés lett volna. Ugyan jogos volt a kritika a gyengébb bajnoki vagy MK-meccsek után, de kit érdekel, hogy az edzői haragtól majd összedőlt a barcikai öltöző, amikor a kupában döntős lett az ETO, a bajnokságban meg egyre közelebb jut a bronzéremhez.

Tizenkétezer néző mosolygott Németh Gábor bakiján. A kapus bizonytalankodása hűen tükrözte az angyalföldi bajokat. Ha nincs pénz, nincs foci, mondhatnánk leegyszerűsítve, és a magyar futball mindig visszatérő problémája most a Vasast taszítja nyomorúságba. Persze, attól, hogy nem jön a fizetés a hónap végén, még nem kellene a kapusnak a csatár elé ütnie a labdát, vagy nem kellene a megfejthetetlen módon jó játékosnak tartott Szasa Dobricsnak kétszer is elvétenie a viszonylag egyszerűnek tűnő tízméteres passzt, ráadásul álló labdából.

Mert így tizenkétezer néző látta, hogy ez a Vasas egyáltalán nem kelti jó csapat benyomását. Igaz, még csak azt sem mondhatjuk, hogy nem akartak az angyalföldiek, hiszen a félidő nagy részében nem játszottak alárendelt szerepet, de az ember nem érezte úgy, hogy igazán megnehezíthetnék ellenfelük dolgát. Míg a győriek bátran vállalkoztak, szívesen trükköztek, Bajzát Péter pedig a tizenegyespontról sarokkal akart gólt szerezni, a másik oldalon egyetlen váratlan megoldást nem láttunk negyvenöt percen keresztül, hacsak azt a két Dobrics-passzt és egy kajla felszabadító rúgást nem veszünk annak.

Tizenkétezer néző szurkolt, de inkább csak megszokásból. Izgalom ugyanis nem sok akadt, a Győr kényelmesen labdázgatott, a Vasas meg kínlódott, próbált egyenlíteni. A második félidő eseménytelensége persze egyértelműen az ETO kritikája, hiszen a csapat marketingből gyengére vizsgázott. Kicsábított ugyan rengeteg nézőt a stadionba, de nem tudta eladni magát: lehet, amikor nem lesz majális, vagy éppen újra fizetni kell a belépőért, akkor a közönség kétharmada otthon marad.

Tizenkétezer néző nézett döbbenten, amikor a semmiből gólt rúgott a Vasas. A fordulatra tán még a kiismerhetően támadó angyalföldiek sem számítottak, de ha már így alakult, nagyon nem akaródzott nekik lemondani a döntetlenről. A hazaiak ugyan nagyon megnyomták a végét, de a hetvenpercnyi játszadozás nagyon fájó két pontba került.

Tizenkétezer néző várta az ünnepet, de a lefújás pillanatában csak ötvenen, a piros-kék sálasok érezték jól magukat a lelátón.

Az az ötven a jövő héten is meccsre megy.

De mi lesz a tizenkétezerrel?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik