A klasszikushoz hibák is kellenek

KORMANIK ZSOLT, SZELI MÁTYÁSKORMANIK ZSOLT, SZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2009.04.16. 01:04
Címkék
Az angol és a nemzetközi sportsajtó máris a klasszikusok sorába emelte a kedd esti Chelsea–Liverpool Bajnokok Ligájanegyeddöntőt (4–4), ugyanakkor Guus Hiddink, a londoniak menedzsere arra is felhívta a figyelmet: az érdekfeszítő csatához óriási egyéni hibák is kellettek.

ton kapott három gyors gól emlé ke is ott motoszkált a fejünkben. A továbbjutás iránti vágy segített át minket a holtponton.”

Frank Lampard, aki az eltiltott John Terry távollétében a csapatkapitányi karszalagot viselte, így foglalta össze véleményét:

„Nagyszerű mérkőzés volt, amelyet saját magunknak tettünk nehézzé az első félidőben nyújtott gyenge játékunkkal. A Liverpool fantasztikus csapat, nem csoda, hogy rendre képes volt talpra állni. Nem jól közelítettünk a meccshez, talán azt hittük, hogy az első öszszecsapás megnyerésével megvan a továbbjutás is. Azt viszont nagy fegyverténynek tartom, hogy ilyen kezdés után felálltunk, és akárcsak Liverpoolban, bizonyítottuk, van tartásunk. Erre az élményre az elődöntőben is építhetünk.”

Az elődöntőben, amelyben a Barcelona lesz az ellenfél – Lionel Messivel a támadósor jobb oldalán, miközben Ashley Cole, a „kékek” egyetlen vérbeli balhátvédje eltiltását tölti az első meccsen.

„Valóban, a balhátvéd posztjával kapcsolatban felvetődik néhány kérdés, de szerencsére van idő megválaszolni őket – mondta Hiddink. – A Barcelona igen kifinomult csapat, képzett futballistákkal. Tetszik a játékfilozófiája: olyan labdarúgókat igazol, akiknek élmény nézni a játékát, és akik nemcsak szeretik a támadófutballt, hanem magas szinten játszszák is. Nehéz párbaj lesz.”

Bár a közelgő csatát nem érinti, sőt a nyáron távozó Hiddinket sem, zárásképp érdemes szót ejteni a kedd esti 4–4 egy további kellemes „mellékhatásáról”. Állítólag a második félidő még Roman Abramovics klubtulajdonos életkedvét is visszahozta. A pénzügyi válság hatásait megszenvedő, a futball iránti érdeklődését már-már elveszítő orosz milliárdosnak annyira tetszett a mérkőzés – tudhatta meg a világ Bruce Buck Chelsea-elnöktől –, hogy ismét hajlandó pénzt fektetni a csapatba: „Jöhetnek új játékosok – igaz, nem csillagászati, hanemkizárólag piaci áron.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik