Belharc szerb edzőkkel

ARDAY ATTILA, SZIRMAI GYÖRGYARDAY ATTILA, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2009.02.14. 23:30
Címkék
Amennyivel gyengült az ősz óta az újvárosiak kerete, anynyival erősebb lett a szegedieké: a válogatott beállós, Zubai Szabolcs a Pickhez igazolt. Rá így már nem a hazaiak, hanem a vendégek szerb edzője számíthat, sőt Laluska Balázst és Petar Nenadicsot is bevetheti Újvárosban.

A PLER elleni kettős győzelem mel került a legjobb tizenhat közé a Dunaferr, azóta viszont ismét játszott kupameccset a Tromossal, s ezúttal már nem járt szerencsével. Búcsúzott a Magyar Kupától, de a nemzetköziben még áll, ám ez is olyan, mintha magyar lenne: most a Pick-Szeged az ellenfele.

E csatának azonban már nem az újvárosiak az esélyesei.

A házigazda együttes is csatlakozott az MKSZ felhívásához, és néma felállással, játékosok, szurkolók egymás kezét megfogva fejezik ki összefogásukat az erőszak ellen, egyúttal Marian Cozma emléke előtt adózva. A dunaújvárosiaknak sajnos még egy okuk van a gyászszünetre: péntek reggel, életének 59. évében váratlanul elhunyt Orosz Gyula, a Dunaferr SE elnöke. Orosz Gyula 2007-től vezette a klubot, és nagy szerepe volt abban, hogy az egyesület a nehéz anyagi körülmények közt is megőrizte működőképességét.

A szomorú történések után a kézilabdának kell átvennie a főszerepet. A Dunaferr új edzővel mutatkozik be saját közönsége előtt: a vajdasági Palánkáról érkezett szerb Predrag Petljanszki január elején vette át a gárda irányítását. A bemutatkozás nem sikerült fényesre, a múlt héten az említett MK-találkozón 27–23-ra kapott ki Budapesten a Dunaferr.

„Rengeteg technikai hibát követtünk el, többször szinte az ellenfél kezébe adtuk a labdát, ez el is döntötte a továbbjutás kérdését – emlékezett visszaa múlt szombati találkozóra Predrag Petljanszki. – Ebben sürgősen javulnunk kell, és igyekszünk hatékonyabbá tenni a védekezésünket is, szeretnénk minél jobb meccset vívni a szegediekkel. Fegyelmezettebben kell támadnunk. Érzem a fiúkon az együttműködés szándékát, de látszik, hogy ők eddig más módszerekkel dolgoztak. Idő kell még, amíg az általam várt mozgásokat megtanulják.”

A hazaiaktól a téli szünetben éppen a mostani ellenfélhez, a szegediekhez szerződött Zubai Szabolcs. A korábbi hírekkel ellentétben egyelőre nem igazolt külföldre a fiatal Ancsin Gábor. A hazaiaknál egyedül a volt szegedi Bajusz Sándor játéka kétséges, influenzás megbetegedés után lábadozik.

A vendégek szerb edzője, Vladan Matics viszont az őszinél erősebb kerettel készülhetett a KEK-csatára. A 2008-as sérültlistáról 2009-re már csak Danijel Andjelkovicsot nem lehetett kihúzni, ám a szintén szerb irányító visszatérése is már csak hetek, talán csak napok kérdése. Honfitársa, a jobbkezes irányító-átlövő, Petar Nenadics viszont már játszott bajnokit is a héten: hat gólt lőtt a megnyert győri meccsen. A magyar válogatott szempontjából fontos hír, hogy a balkezes átlövő, Laluska Balázs is újra szegedi mezben játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik