A próba nem sikerült, betliztek a kiszemeltek

KÖSTNER TAMÁS, LIPCSEI ÁRPÁDKÖSTNER TAMÁS, LIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2009.01.25. 01:53
Címkék
Első felkészülési mérkőzésén 2–0-ra kikapott a Soproni Liga első helyén telelő DVSC-TEVA. A bristoli tesztről péntek este hazaeső Leandro a tavasszal alighanem a Loki játékosa marad, míg a próbajátékosok nem teljesítettek jól.

„Ideje volt már, hogy elkezdőd jön!”

„Na végre, vége, elég is volt enynyi!”

Eme két ellentétes – kilencven perc különbséggel elhangzó – vélemény ugyanattól a kalapos úriembertől származott…

A középkorú szurkoló az Oláh Gábor utcai műfüves pálya mellől nézte végig a Soproni Liga listavezetője, a DVSC-TEVA idei első felkészülési mérkőzését, amelyen a Loki ellenfele a román másodosztály Nyugati csoportjának kilencedik helyén álló, négy magyar labdarúgót is alkalmazó CF Liberty Oradea volt. A hazaiak játékára nyugodtan rá lehetett sütni, hogy idény eleji, hiszen a több próbajátékossal felálló Loki harmatos teljesítményt nyújtott.

A DVSC-ben pályára lépett Leandro de Almeida, s az univerzális játékos most is több poszton szerepelt a Lokiban: balhátvédként kezdett, majd a pálya közepére húzódva kézbe vette az irányítást, de olykor feltűnt a csatárok között is – az angol második ligás, bristoli próbajátékról péntek este beeső labdarúgó volt a legaktívabb a hazaiak közül. A debreceni menedzsmentet mindamellett nem is feltétlenül a ballábas futballista agilitása, inkább a jövőjét firtató kérdésre adott szűkszavú felelete nyugtathatja meg: „Az átigazolási szezonból még egy hét van, de valószínűleg a tavasszal is a DVSC-ben futballozom…” – mondta Leandro.

A DVSC-ben több próbajátékos is megmutathatta, mit tud. A horvát kapus, Nikola Schreng felettébb bizonytalannak tetszett, a második gól előtt nagyot hibázott, aligha tartóztatja majd a szakmai stáb, a középső védő Menyhért Gergő sem volt meggyőző. A balhátvédként szereplő szerb Bozsidar Csoszics betonkeménységével tűnt ki, egyik szigorú belépője után Razvan Caciorát le is kellett cserélni. A Steaua Bucuresti színeiben néhány éve Bajnokok Ligájamérkőzést is játszó Vasilica Cristocea sem váltotta meg a világot, habár látszott rajta, hogy jó barátságban van a labdával – már amikor találkozott vele, ugyanis meglehetősen keveset volt játékban. Ami a többi tesztelt futballistát illeti: a bosnyák kapustól, Dragan Maksimovictól már el is köszöntek a debreceniek, a brazil balhátvéd, Lirodiou Goncalves viszont sérülés miatt nem húzott szerelést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik