Görbicz újra edzhet

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.01.20. 09:24
Címkék
Az utóbbi héten Görbicz Anitáért sokat aggódó győri játékosok, vezetők és szurkolók hétfőn megnyugodtak. Az irányító szívét vizsgáló orvosok ugyanis befejezték a játékos panaszainak kivizsgálását, és kiderült, Görbicz egészséges, és sportolhat.

Kezdjük a legfontosabbal: a vi lág legjobbjának 2005-ben megválasztott Görbicz Anita újra edzhet. Ezért mosolyog, s arcáról érthetően eltűnt a gondok okozta feszültség.

„Tudtam, pontosabban éreztem, hogy nem lehet túl nagy baj a szívemmel, amelyről azért mégis nagy kő esett le, amikor megtudtam, az orvosok engedik pályafutásom folytatását – mondta a Nemzeti Sportnak Görbicz Anita. – A gondok, amelyekről immár múlt időben beszélhetek, akkor kezdődtek, amikor az Ikast elleni BLmeccsünk szünetében nem állt vissza a normális pulzusszámom. Ekkor Balogh Péter, a keret és a Győr csapatorvosa arra kért, vizsgáltassam ki magam. Én halkan megjegyeztem neki, hogy nincs semmi baj, de rá mindig hallgatok.”

A győri kórházban lépésről lépésre, kizárásos módszerrel haladtak, de semmilyen belgyógyászati rendellenességet sem találtak. Ezért – túlterheltségre gyanakodva – pihenést rendeltek el a játékosnak. Ez jót is tett, s a Győr vezéregyénisége január 7-én Székesfehérváron újra pályára lépett.

Balogh doktort azonban nem hagyta nyugton a „kisördög”, és újabb kontrollt kért. Igaza lett, mert Görbicznél enyhébb szívproblémákat diagnosztizáltak.

Ennek okát és veszélyességét megállapítandó Görbiczet eltanácsolták a sportolástól (nem lépett pályára a Szkopje elleni, január 11-i győri, valamint Zvenyigorod elleni, január 17-i csehovi BL-mérkőzésen). Közben folytatódtak a kivizsgálások. A múlt héten a fővárosban megtartott MRI- és coronaria CT-vizsgálat eredményének értékelését dr. Dézsi Csaba András, a győri kórház kardiológiai osztályvezető főorvosa hétfőre fejezte be. Az orvos szerint a leletek nem mutattak jelentős, Görbicz pályafutását befolyásoló eltéréseket.

„Arra álmomban sem gondoltam, hogy a sportolást befejezem, de így azért nyugodtabban játszom tovább – folytatta Görbicz Anita. – Ugyanakkor az orvosokkal megbeszéltem, hogy a jövőben negyedévenként kontrollvizsgálatokra kell jelentkeznem. Javasoltak néhány változtatást is az életmódomban, de most senki se gondoljon drámai, megvalósíthatatlan fordulatra. Szerintem az a legfontosabb, hogy a szívgyógyászok nem találtak szervi elváltozást, s kedden megint mehetek tréningre.”

Az irányító hozzáfűzte, immár sokkal nyugodtabban várja a BL-középdöntő keddi sorsolását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik