Jók, de nem szimpatikusak

KÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁSKÁLDOR ANDRÁS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.01.04. 23:21
Címkék
A november közepén tapasztaltnál visszafogottabb, de nem nyugodt meccset játszott Fehérváron a Red Bull Salzburg, amely 4–2-re győzött, tovább rontva az Alba Volán helyzetét.

Továbbra sem a Red Bull Salzburg lesz a kedvenc ellenfél Fehérváron. Nemcsak azért, mert a 2–4-gyel elvitt két pontot, hanem mert nem sokat tesz azért, hogy megkedveljék. A játékosok ugyanúgy hisztiztek minden egyes nekik nem tetsző ítélet után, mint a november 16-án látott, 252 percnyi kiállítással záruló háború alkalmával, nemegyszer keresve a bunyó lehetőségét, amihez éppen az imént említettek miatt néhány Alba Volán-játékosnak is lett volna kedve. Az pedig, hogy a hírhedt eltiltások mértékébe nyilatkozatával jócskán besegítő Pierre Pagé folyvást magyarázott a bíróknak, csak igazolta a bemutatáskor kapott füttykoncertjét. A végére ráadásul a vendégdrukkerek is kihúzták a gyufát: a lefújás után a biztonsági őrök toloncoltak vissza egy, a szektorból kimászó és mutogató szurkolót. Pedig előtte nem volt baj velük, megtöltötték a melegedőt, és mindegy volt nekik, hogy jó magyar áru-e vagy import, tucatjával hordták a söröket.

És kezdetben nekünk is jó volt a kedvünk.

„A kis gól is gól” – buggyant ki például a nevetés az egyik kollégából, midőn Palkovics Krisztián hatalmas bombát akasztott az egyébként jól védő Jordan Parise kapujába, kijavítva, amit a sors nem sokkal korábban elrontott. Manuel Latusa ütője ugyanis gyanúsan magasan volt, amikor percekkel korábban beütötte a korongot Szuper Levente mögé, amitől az új sisakban védő kapus majd szétrobbant, a botja meg tört, amikor a kapuvasat ütlegelte vele. A Volán már-már emlékeztetett a szezon elején látott önmagára, csak aztán jött a második harmad, amelyet a Salzburg annak ellenére látványosan megnyert, hogy főleg miattuk volt puskaporos a hangulat. Az újabb Red Bull-gól amúgy mintaszerű volt, és megint csak Szuper Levente érdeme volt, hogy csupán mínusz eggyel kezdődött az utolsó felvonás.

A fantasztikus kezű Palkovics bevitte második találatát is, de amikor az estét végigkísérő piszkálódások éppen alábbhagytak, Daniel Mitterdorfer összepréselődött két magyar között, és a félelmek ellenére jól vezető, de a döntő pillanatban szőrösszívű bírótrió által kiutalt kettő plusz kettő perc eldöntötte a meccset, hiszen a bajnok meglőtte a harmadikat is, a mieink ereje meg elfogyott.

Ráadásul a Graz az éllovas Klagenfurt felett aratott győzelmével elhúzni látszik, és amúgy is nehéz hétnek néz elébe a Volán, mert kedden a Vienna, pénteken a Linz, vasárnap a Ljubljana csarnokába hivatalos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik