Bravúr kell Dániában!

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.01.03. 23:31
Címkék
Rázós mérkőzéssel kezdi az évet a Győri Audi: a női BL-ben idegenben lép pályára a dán Ikast ellen, amely az ősszel itthon megverte. Konkoly Csaba együttesének bravúr kell, hogy csoportjában maradjon esélye a továbbjutást érő első vagy második hely megszerzésére.

A decemberben Macedóniában rendezett női Eb a magyaroknak a vártnál szerényebb eredménnyel zárult. Az átalakulóban lévő, olimpiai negyedik helyezett válogatott Szkopjéban a nyolcadik helyen végzett, s ennél jobb eredményre számítottunk. A keret hat győri tagjára a rövid pihenőt követően klubjában újabb, ugyancsak jelentős feladatok várnak a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban.

Konkoly Csaba edző együttese péntek délelőtt még itthon gyakorol, majd Győr-Pér repülőtérről különgéppel elutazik Ikastba, ahol már csak átmozgató edzést tart. Szombaton 16.15 órakor (tv: Viasat3) lép pályára az Ikast ellen, majd azonnal hazarepül. Sietős a dolga, mert szerdán már Székesfehérváron a Fehérép-Alcoa ellen bajnoki mérkőzés vár rá, majd 11-én (vasárnap) a macedón Kometal Szkopjét fogadja létfontosságú BL-mérkőzésen.

Görbicz Anitának, Pálinger Katalinnak, Vérten Orsolyának és a többi győri klasszisnak tehát nincs megállás, hiszen mindenki újabb kiemelkedő eredményeket vár tőlük (a BL-ben a csoportküzdelmeket január 17-én a BL-címvédő orosz Zvenyigorod otthonában fejezi be az ETO). Az eddigi eredményeket és a sorsolást tekintve ez elképesztően nehéz lesz, de nem reménytelen.

A BL-csoportküzdelmek első, októberi fordulójában Pálingerék reménykeltően kezdtek: Szkopjéban 24–21-re győztek, s úgy tetszett, hatalmas lépést tettek a középdöntőbe jutásért. A folytatás, vagyis a második forduló is ígéretesen indult, mert a BL-selejtezőket sikeresen megvívó, s ezzel főtáblára kerülő Ikast ellen Győrött már 15–7-re vezettek Görbiczék. Az Audi ETO a fergeteges kezdés után mégis megtorpant, a maga diktálta iszonyatos iram ugyanis felmorzsolta erejét. Ráadásul Görbicz Anita a félidőben rosszullétre panaszkodott, és csak a második félidő közepén tudott visszatérni a pályára. Ekkor viszont már az Ikastnál volt az előny, és végül – hatalmas meglepetésre – nyert a dán együttes (27–25). Ezzel gyakorlatilag eltűnt a Szkopjéban szerzett helyzeti előny, s újabb bravúrra lesz szüksége a Győrnek.

A harmadik fordulóban a Zvenyigorod ellen az ETO itthon ismét megmutatta valódi tudását: 29–23-ra legyőzte a világbajnokokkal felálló orosz együttest. Vértenék nem titkolják, a negyedik körben hasonló teljesítményt akarnak nyújtani, s ezzel két pontot szerezni Ikastban.

„Nagyon nehéz találkozóra számítok – mondta Konkoly Csaba edző. – De maximálisan bízom a lányokban, hogy helyén lesz a szívük, és okos, fegyelmezett, taktikus játékkal visszavágnak az első mérkőzésen Győrben elszenvedett vereségért. Ez fontos lenne a folytatáshoz, hiszen a Szkopje, majd a Zvenyigorod elleni csata is rettentően kemény erőpróbának ígérkezik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik