A Real nem bírta el a sérüléseket

HEGEDŰS BÉNIHEGEDŰS BÉNI
Vágólapra másolva!
2008.11.30. 01:32
Címkék

Bernd Schuster szombat este a Getafe–Real Madrid mérkőzés alkalmával visszatért korábbi sikerei helyszínére. A Real jelenlegi edzője 2005 és 2007 között történetének legsikeresebb időszakában irányította a Getafe együttesét. Az első osztályban 2004-ben bemutatkozó madridi kiscsapat a német szakember vezetésével két kilencedik helyet szerzett, ami klubrekord, ráadásul 2007-ben fennállása során először a Király-kupa döntőjébe is bejutott. Az esélyesebb Sevillától ugyan vereséget szenvedett (0–1), de mivel az andalúziai csapat a BL-indulást jelentő harmadik helyen végzett a bajnokságban, a Getafe a következő idényben az UEFA-kupában indulhatott.

A két egyesület között nagyon jó a viszony, a Getafe a Real „kistestvérének” számít. A Madrid külvárosában székelő csapatot a Real Madrid egyik szurkolói klubja (Pena Madridista Getafe) alapította, és szimpatizánsai nagy része továbbra is a királyi gárda támogatói közül kerül ki. A Getafe otthonaként szolgáló Coliseum Alfonso Pérez Stadion is a Real korábbi válogatott játékosáról, Alfonsóról kapta a nevét.

A királyi gárdát, úgy tűnik, motiválja a Ramón Calderón elnök által korábban felajánlott prémium, a bejelentés óta lejátszott két mérkőzésén ugyanis gólt sem kapott. Schuster csapata a héten a BATE elleni 1–0-s győzelemmel továbbjutott BLcsoportjából, és a Getaféhez is három pontért utazott.

„Nagyszerű lesz találkozni azokkal az emberekkel, akikkel korábban együtt dolgoztam. Sok barátom van a Getafe csapatánál, de ezek a barátságok nem számítanak a kilencven perc alatt. Mindkét csapat győzelemre törekszik” – mondta Schuster a visszatéréséről.

t az első félidőben – Wesley Sneijdert a 15., Miguel Torrest a 35. percben kellett lecserélni –, így rohamosan fogynak a német szakember bevethető játékosai. Albín a második félidő elején megduplázta a Getafe előnyét, és bár Saviola szépített, egy mutatós kontratámadást góllal fejezett be Ikechukwu Uche, végképp megpecsételve a királyi csapat sorsát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik