Együtt marad a csapat

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.11.28. 23:34
Címkék
A kézilabdabajnoki évad fele még hátravan, de a játékospiac máris felélénkült. A Győri Audi ETO KC-ben sem vártak tovább a vezetők, hanem hosszabbítási ajánlatot tettek a lejáró szerződésű és több klub által megkörnyékezett kulcsembereknek, akik közül Görbicz Anitával, Katarina Mravikovával, Pálinger Katalinnal, Tomori Zsuzsannával és Vérten Orsolyával pénteken meg is állapodtak.

Az utóbbi hetekben köztudomású volt, hogy a győriek több, lejáró szerződésű klasszis játékosának ajánlatot tettek más egyesületek. Az érintettekkel persze az Audi ETO vezetői is megbeszéléseket folytattak, és először Simona Spiridonnal (két év) egyeztek meg, majd pénteken további öt csapattaggal is.

„Huzamosabb idő óta tervszerűen készítettük elő a lejáró szerződések meghosszabbítását, bár ez nem volt könnyű feladat – mondta Vanyus Attila klubelnök. – Első lépésként az anyagi hátteret kellett megteremtenünk, ezért tárgyaltunk a három legnagyobb támogató, a győri önkormányzat, az Audi Hungária és az E-on vezetőivel. A várossal öt esztendőre kötött egyezség továbbra is él, míg a két céggel szóban megállapodtunk a júniusig élő szponzori szerződésük három-három éves meghosszabbításáról, ennek a jogi előkészítése már folyik.”

A három főtámogató mellett további 45 kisebb szponzor segítsége is kellett ahhoz, hogy Vanyus Attila pénteken eredményesen befejezhette a megbeszéléseket Görbicz Anitával (további három év), Katarina Mravikovával (egy év), Pálinger Katalinnal (három év), valamint Szörnyi Attila menedzserrel, aki Tomori Zsuzsanna (két év) és Vérten Orsolya (három év) érdekeit képviselve tárgyalt. Herr Orsolya az esztendő végéig még gondolkodási időt kért (neki egyetlen gondja van, hogy Pálinger mellett kevés lehetőséget kap).

Az elnök hozzáfűzte, az Audi ETO roppant fontos periódust zárt le, s az együtt tartott bajnokcsapat előtt is nagyon nehéz versenyidőszak áll. A decemberi, macedóniai Eb-n hat győri játékos lesz ott a válogatottban, majd január 3-án már Dániában, az Ikasttal vív BL-mérkőzést az ETO, valamint folytatódik a bajnokság. Konkoly Csaba együttesének célja változatlan: a bajnoki cím megvédése, a Magyar Kupa megszerzése sorozatban ötödször – és minél eredményesebb európai kupaszereplés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik