Alves régi sikerei helyszínén

HEGEDŰS BÉNIHEGEDŰS BÉNI
Vágólapra másolva!
2008.11.28. 23:34
Címkék

A szombat esti Sevilla–Barcelo na rangadóval nehéz sorozatba kezd Josep Guardiola csapata.

A bajnokságot hárompontos előnnyel vezető katalánoknak a sevillai vendégjátékot követően a Valencia következik hazai pályán, majd a Real Madrid érkezik Barcelonába, végül a villarreali vendégjáték zárja le a „négyes ugrást”. Mivel a Barcelonát éppen ez a négy csapat követi a tabellán, e mérkőzések a bajnokság végső kimenetele szempontjából is sorsdöntőek lehetnek.

A Barca egyelőre kimagasló formában futballozik, immár 18 mérkőzés óta veretlen – legutóbb, a hétközi BL-találkozón idegenben intézte el a Sportingot 5–2-re –, így érthető, hogy Daniel Alves is újabb győzelmekre számít: „Elméletben ez a négy legnehezebb mérkőzés az évadban, de csak akkor leszünk elégedettek, ha minden pontot megszerzünk.”

Alves számára a hét végi meccs több lesz egyszerű rangadónál, hiszen a nyári átigazolását követően először tér vissza korábbi sikerei helyszínére. A brazil védő hat évet töltött el Andalúziában, és júliusban könynyek közt hagyta el Sevillát, ahol igazi sztárrá érett, két UEFA-kupát nyert – ezzel együtt a 29 millió euróért klubot váltó játékos nem számíthat baráti fogadtatásra.

„Sok mindent elértem Sevillában, és sokan tisztelnek ezért, de nem érne felkészületlenül az sem, ha ellenségesen fogadnának. El sem tudom képzelni, milyen lesz újra pályára lépni a Sánchez Pizjuánban, esetleg gólt is lőni. Az biztos, hogy nem ünnepelném meg a gólomat” – igyekezett visszalopni magát Daniel Alves a helyiek szívébe.

Manolo Jiménez, a Sevilla mestere a múlt heti, Valencia elleni 0–0-s meccsel ellentétben várhatóan támadásra serkenti játékosait, ami látványos mérkőzést ígér.

„A Barcelonát tisztelnünk kell, de a mérkőzésen félelem nélkül kell támadnunk” – mondta a szakvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik