Buffont csábítják

HEGEDŰS BÉNIHEGEDŰS BÉNI
Vágólapra másolva!
2008.11.22. 00:38
Címkék

A Juventus olasz válogatott kapusa, Gianluigi Buffon Angliába szerződhet. A kapust a Manchester City szeretné megszerezni, s a tekintélyes olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint 75 millió eurót is hajlandó kifizetni a játékosért. Az átigazolással természetesen a futballista is jól járna, hiszen a City szolgálatában Buffon évi 15 millió eurót kereshetne, amivel a világ legjobban fizetett futballistájává válna.

A Cityt szeptemberben megvásároló arab tulajdonosok nem titkolt célja, hogy a világ legjobb futballcsapatává alakítsák a kisebbik manchesteri együttest. A klub a tulajdonosváltás utáni órákban azonnal igazolta Robinhót, az átalakulás következő lépése lenne Buffon szerződtetése, de a City kívánságlistáján többek között szerepel még Frank Lampard, Fernando Torres és Kaká is.

A manchesteriek érdeklődését a Juventus és a játékos ügynöke is cáfolta, a klubnak azonban szüksége lehet a pénzre, hiszen éppen a napokban jelentették be az új stadion megépítésének tervét, ami körülbelül 100 millió eurós beruházást jelent. A kapus vételárából a költségek jelentős része meglenne, ennek ellenére megtartanák a kapust.

„Nem hallottam semmit erről a hírről. Biztos vagyok benne, hogy a Manchester Citynek tetszik Buffon játéka, de amíg semmilyen hivatalos lépést nem tesz a klub, addig felesleges bármiről is beszélnünk” – zárta rövidre a találgatásokat a játékos ügynöke, Silvano Martina.

A világ egyik legjobb kapusának tartott Buffon 2001ben, e poszton azóta is világcsúcsnak számító 52 millió euróért érkezett a Juventushoz a Parmától. A futballistának jó lehetősége lett volna eligazolni, amikor a torinói gárdát 2006-ban kizárták a Serie A-ból, ám Buffon a másodosztályba is követte az „öreg hölgyet”. Az Olaszország sikerét hozó németországi világbajnokság egyik hőse ugyanakkor többször elmondta, hogy szívesen kipróbálná magát külföldön is. A 30 éves kapust hírbe hozták már több angol sztárcsapattal is, de eddig mindig hűséges maradt a Juventushoz. A Manchester City ajánlata azonban tökéletes lehet a játékos és a klub számára is, így könnyen előfordulhat, hogy Buffon végül Angliába szerződik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik