Orosz–magyar lesz?

A. Z.A. Z.
Vágólapra másolva!
2008.11.20. 22:57
Címkék

Meghívó érkezett. De milyen! A magyar válogatottat a svájci vb szervezői edzőtáborozásra Sierre városába invitálják április 21–23. között. Ez már önmagában is nagy szó, ám a jó hírnek ezzel nincs vége: ezt az orosz szövetséggel egyeztetve teszik, hiszen a világbajnok 22-én szívesen megmérkőzne Pat Cortina csapatával!

„Újabb adalék, hogy a nagyok is elismerik a magyar hokit” – mondta meghatottan a szövetségi kapitány, aki ha lesz meccs, kénytelen lesz átírni a felkészülési programot, hiszen 24-én Szlovákia ellen már vbmeccset vív az együttes. Ilyen meghívásért persze örömmel teszi, bár jobban örülne, ha egy vagy két nappal korábban lenne a találkozó.

A két ország válogatottja legutóbb 1964. január 29-én az innsbrucki olimpián találkozott, a rivális – Szovjetunió néven – 19–1-es csapást mért a mieinkre. Most nem lenne ekkora a különbség!

S még egy jó hír: az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága szerdai ülésén a 2009. évi költségvetéshez beadott módosító javaslatában támogatta a kormány ellenében, hogy további 100 millió forintot csoportosítsanak át az A-csoportos vb-re készülő válogatott sikeres szereplése érdekében a versenysport támogatásakor, illetve a nemzeti utánpótlási keretből 170 millió forint segítséget kapjon a jégkorongutánpótlás-nevelés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik