Rotis pótolhatja Bradeanut

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.11.16. 00:37
Címkék
Az Ikasttól itthon elszenvedett vereséget és Aurelia Bradeanu (áldott állapotban van) kiválását kellett kihevernie a Győri Audinak a héten. Ha ez sikerült, s Gabriela Rotis-Nagy sikerrel pótolja Bradeanut, a klasszisokra épülő ETO nyerhet a BLgyőztes Zvezda Zvenyigorod ellen, ami életben tarthatja továbbjutási esélyeit.

Túl vagyunk az idei női BL-cso portmérkőzések harmadán (szombaton az Ikast 32–26-ra nyert a Szkopje ellen). A Győr mérlege: győzelem idegenben (Szkopje, 24–21), vereség itthon (Ikast, 25–27). Az utóbbi különösen lesújtó volt, merthogy 15–7es győri vezetés után következett be. Kesergésre azonban nem maradt idő, a Vác szerdai megverése után Görbicz Anitáék már a BLcímvédő Zvezda Zvenyigorod vasárnapi fogadására készültek. Ezen a találkozón már nem szerepelhet a román válogatott Aurelia Bradeanu, aki egy hete bejelentette: kisbabát vár. Pótlása a román-osztrák Gabriela Rotis-Nagy feladata lesz, akinek a vállát egy éve megműtötték, s néhány napja térhetett vissza a pályára. Emiatt biztosan meccshiánnyal küzd, ám klasszisát – amelyet az osztrák válogatottban, a Hypo NÖ-ben és a Slagelsében éveken át csodáltunk – a Győrben is szeretné megmutatni.

„Roppant nehéz, de győztes meccset várok a Zvezda ellen – mondta Rotis. – Igyekszem a lehető legtöbbet hozzátenni a Győr játékához, de sérülésem után még nem vagyok a csúcson. Edzőim és társaim sokat segítenek, ám a formám legfeljebb hetvenszázalékos.”

A Győr reményeinek életben tartása – amely hatalmas teher – főleg a továbbra is csúcsformában védő Pálinger Katalinra, valamint Görbiczre marad. A világ legjobb irányítójával kapcsolatban nagy kérdés, hogy, miként eddig, továbbra is meg tudja-e oldani ezt a feladatot önmaga túlhajszolása, egészsége kockáztatása nélkül. Egy hete, a dánok elleni mérkőzés félidejében ugyanis a fáradtságtól rosszul lett, s a Vác elleni szerdai bajnoki mérkőzés elejét is csak a kispadról figyelte. Pedig már a puszta jelenléte nyugtatólag hat társaira, s jelentősen javít a Győr játékán. Sokszor bebizonyosodott, ha baj van, s ha a csapat érdeke úgy kívánja, Görbicz képes a hátára venni az együttest. Erre lesz szükség a világbajnokokkal felálló, BL-címvédő Zvezda ellen is. Konkoly Csaba edző zsörtölődött csapata Vác elleni bajnoki találkozója, pontosabban annak gyenge első félideje miatt, s azt mondta, arra a teljesítményre sem Bradeanu hiánya, sem Görbicz időleges pihentetése nem adhat magyarázatot.

„Ez azonban már a múlt, csütörtöktől minden erőnkkel a Zvezda legyőzésére koncentráltunk – hangsúlyozta a győri tréner. – Remélem, mindenki levonta a tanulságot, és vasárnap már végig úgy küzd a csapat, mint az Ikast ellen egy félidőn át. Gondot jelent Bradeanu helyettesítése: főleg Rotis-Nagy jöhet számításba, aki a Vác ellen védekezésben már biztató teljesítményt nyújtott, s talán támadásban is fel tud nőni Görbicz hasznos játékához.”

A 2004-ben alakult Zvezda Zvenyigorodot napjaink legsikeresebb orosz női edzője, Jevgenyij Trefilov irányítja, aki az orosz válogatott szövetségi kapitányaként három vb-aranyat (2001, 2005, 2007) szerzett. Klubcsapata a nyáron átalakult, de gerincét hat világbajnok – Polina Vjahirjova, Irina Poltorackaja, Jelena Poljenova, Jelena Dmitrijeva, Natalja Sipilova és Jekatyerina Andrjusina – alkotja. A tavasszal a Hypo elleni BL-finálét kettős győzelemmel nyerte meg a Zvezda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik