Aurelia Bradeanu utódját keresi az ETO

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.11.11. 23:25
Címkék
A kézilabda BL-víkendet a magyar együttesek közül csak a csoportjából már továbbjutónak tekinthető MKB Veszprém zárta sikerrel, míg a másik férficsapat, a Pick-Szeged sorozatban harmadik vereségét szenvedte el. A nőknél a Győri Audi kapott ki hazai pályán, ráadásul a kisbabát váró Aurelia Bradeanu hosszabb időre kivált az együttesből.

A Szeged és a Győr veresége kö zül a női magyar bajnok Ikast elleni hazai kisiklása (27–25) okozta a nagyobb csalódást, hiszen a tartalékos Picknek nem is volt esélye Németországban az RN Löwen ellen (35–28), míg Görbicz Anitáék az első félidő közepén már 15–7-re vezettek. Ezt követően a hozzáértő és ínyenc győri közönség döbbenten látta, hogy kedvencei leblokkoltak, s a folytatást 20–10-re elveszítették. Ebben az évadban ez volt a Győr második botlása, a bajnokságban Debrecenből tért haza vesztesként.

Az Ikast elleni, a sportágban néhányszor már látott, mégsem szokványos fordulatot a Győr váratlan elfáradása, a csapat összjátékának megtorpanása okozta. A BL-meccsekre jellemző óriási iramtól elfáradt az ETO, s a szünet utáni játékával NB I-es rangadót is nehezen nyert volna. Konkoly Csaba edző kesernyés mosollyal a szája sarkában értékelte a történteket: „Két félidőből áll a meccs, s hiába szakadt meg Görbicz a szünetig, ha a folytatásra már nem maradt ereje, és társaiból is kifogyni látszott a szusz. Sőt néhányuk elmaradt legjobbjától, ráadásul a cseréink se váltak be.”

A mester elismerte játékosai fergeteges teljesítményét a 25. percig, ám sajnálkozott, hogy a folytatásban kevesen bírták az Ikast diktálta tempót (a félidőig a Győr irányította a csatát), és szinte senki sem vállalt annyit, mint Görbicz. Pedig az irányító a szünet után pillanatnyi roszszulléte miatt tíz percig nem is szerepelhetett. A BL-ben a Győrnek a továbbjutásra – a szkopjei siker után – újabb bravúrral lenne esélye: nyernie kellene Zvenyigorodban és/vagy Ikastban, valamint itthon az oroszok és a macedónok ellen. A jövőre nézve a másik, nem is egykönnyen orvosolható gond Aurelia Bradeanu kiválása. Az áldott állapotát vasárnap bejelentő balátlövőt, aki a posztján a világon a legjobb öt közé tartozik, pótolhatná ugyan Gabriela Rotis (már felépült vállműtétjéből), ám a fokozatosan formába lendülő román-osztrák klasszisnak még jelentős meccshiánya van. Az ETO szerződtetne ugyan újabb jobbkezes lövőt, ám ezt a vezetők alaposan át fogják gondolni. Lehetséges – értsd kivásárolható – jelölt lehet a hazai csapatokból az irányító Szucsánszki Zita (Budapest Bank-FTC) és Krisztina Triscsuk (Fehérép), külföldről Mörtel Renáta (Krim Ljubljana), Kindl Gabriella (Podgorica), valamint a drágán megszerezhető Tóth Tímea (Hypo), Bojana Petrovics (Viborg) és Nadine Krause (FCK). Igaz, a BLcsapatból érkező játékos ebben a sorozatban nem, legfeljebb a KEK-ben és a bajnokságban szerepelhetne.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik