Kipukkadt a Győri ETO

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2008.11.09. 23:29
Címkék
Fergetegesen kezdett, majd fokozatosan elfáradt a Győri Audi a BL csoportrangadóján. A vasárnapi összecsapás végjátékában egyértelműen az Ikast akarata érvényesült.

A titokban végső BL-diadalról álmodó, a nyáron nagyon megerősített Ikast vendégeskedett vasárnap Győrben. A dán bajnoki ezüstérmes együttes legjobbjait a norvég válogatottból, illetve a dán keretből ismerik Görbicz Anitáék. A győriek a csoportküzdelmek első körében két pontot szereztek Szkopjében, de az Ikast is sikerélménnyel a háta mögött kezdte a vasárnapi csoportrangadót, hiszen egy hete az orosz Zvenyigorod, a BL-címvédő ellen nyert.

Nem csupán jól, egyenesen szenzációsan kezdett a Győr. Pálinger bravúros védései után emberhátrányban három gólt lőtt a szellemesen, gyorsan támadó hazai együttes. Görbicz mesterien hozta helyzetbe társait, és ő maga is nagy kedvvel vállalkozott. Ingrid Ödegaard kapus joggal csepülte gyengén védekező társait, mert Hornyák Ágnes, Vérten Orsolya és Aurelia Bradeanu is gyakran talált rést a védőfalon. A dánok edzője csapata gyámoltalan támadójátékával sem volt elégedett, ezért időt kért. Tanácsait azonban nem fogadták meg a játékosok, igaz, ez nem rajtuk múlt, mert a küzdelem minden elemében a Győr akarata érvényesült (15–7). A B-közép kórusban éltette Pálingert, aki kottából védte Katja Nyberg, Gro Hammerseng és Tonje Nöstvold lövéseit.

Az Ikast szinte megbénult a mozgékony, erőszakos győri védőfallal szemben, és legfeljebb lerohanásból tudott betalálni. A nyolcgólos hazai előny a szünetig mégis négyre olvadt, mert az ETO is hibázott támadásban, és a vendégek pontosan, eredményesen fejezték be a kontrákat. A második félidőben Kovacsics Anikó kezdett az irányító helyén, Görbicz pedig a kispadon ülve beszélgetett dr. Balogh Péterrel, a csapat orvosával. A találkozó után kiderült, hogy az irányító rosszullétre panaszkodott, ezért nem tudott pályára lépni a negyvenedik percig.

A dánok persze kihasználták, hogy a Győrből hiányzott az együttes vezéregyénisége, akinek pótlása gyakorlatilag megoldhatatlan, legfeljebb helyettesíteni lehet (18–17). Görbicz visszaállása megnyugtatta társait, ám a dánok vérszemet kaptak, és Hammerseng góljával egyenlítettek (22–22). A világ két legjobbja, Görbicz (2005) és Hammerseng (2007) különcsatát vívott, amelyből többnyire a magyar klasszis került ki győztesen. A dánoknál okos és látványos gólokat lőtt Ragnhild Aamodt és Isabel Blanco, míg Hammerseng és Alette Stang góljai lélektanilag voltak fontosak. Kapust cserélt Konkoly Csaba, ám a hajrára újra Pálingert küldte be (23–27). A világ egyik legjobb kapusa újra bemutatott néhány bravúrt, de ő sem tudta rendezni a Győr széthulló védekezését. A hazai támadásokból elfogyott az erő és a szellemesség. Blanco piros lapot érően felöklelte Görbiczet, de csak két percet kapott, majd visszaszólt a bírónak, aki megkétszerezte a büntetését. Két perce maradt a görcsösen hajrázó, emberelőnyben lévő Győrnek a felzárkózásra, de a rutinos Ikast ellen ez nem sikerült. Vasárnap a BLcímvédő Zvenyigorod érkezik Győrbe, vagyis lesz lehetősége a Konkoly-csapatnak a javításra.

A mérkőzést követően Aurelia Bradeanu az öltözőben társai és a klubvezetők elé állva bejelentette, hogy várandós, és a szülés előtt ez volt az utolsó mérkőzése a csapatban. A klub rögtön jelezte: visszavárja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik