FTC–Haladás: ez nagy meccs lesz!

KÁLDOR ANDRÁS, TŐSÉR NORBERTKÁLDOR ANDRÁS, TŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2008.09.11. 01:07
Címkék
Várni kell a Ferencváros–Újpest összecsapásra a Magyar Kupában. A sorozat negyedik fordulójában ugyanis a Ferencváros a Haladással, az Újpest pedig a Tuzsérral mérkőzik. A forduló érdekes eseménye lehet még a PMFC–Győri ETO és a Felcsút–Fehérvár találkozó.

Miután eldőlt, hogy a Magyar Kupa legjobb harminckét csapata közé a Ferencváros és az Újpest is bejutott, egyik klub vezetői, játékosai sem bánták volna, ha az ősi rangadóra már a következő körben sor kerül.

A szerdán a Magyar Labdarúgó-szövetség székházában megtartott sorsolás azonban nem hozta ki ezt a párosítást. A Ferencváros azonban így is nehéz ellenfelet kapott, hiszen az NB Ies újonc, ám az élvonalban eddig remekül szereplő Haladás jutott a másodosztályban szereplő zöld-fehéreknek.

„Kaphattunk volna a Haladásnál könnyebb és erősebb csapatot is – mondta Dragóner Attila, a Ferencváros 34 esztendős hátvédje. – Elismerem, mi leginkább valóban az Újpesttel szerettünk volna megküzdeni, de erre lesz még lehetőségünk. Ezt annak ellenére mondom, hogy semmivel sem lesz könnyebb dolgunk a szombathelyiekkel, mint valamely másik élvonalbeli együttessel, azonban biztos vagyok a továbbjutásunkban.”

A kötelező optimizmus a Haladásnál is megvan, elvégre a szombathelyiek az élmezőnyhöz tartoznak – csak éppen az élvonalban.

„Nincs könnyű dolgunk, ráadásul idegenben kell kiharcolnunk a továbbjutást – vélekedett Kuttor Attila, a Haladás 525 NB I-es mérkőzésen pályára lépő védője. – Tiszteljük a Ferencvárost, de nem ijedünk meg, féljenek inkább az Üllői úton. Több rutinos játékos is található a keretünkben, azt pedig majd a pályán tesszük egyértelművé, hogy mi vagyunk a jobbak.”

A negyedik MK-forduló rendhagyó párosítása az NB II-es Felcsút SE és az NB I-es FC Fehérvár összecsapása. Mint ismert, az utánpótlás-nevelés szintjén kötött hosszú távú együttműködést az FC Fehérvár a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémiával, amelynek lényege, hogy az iskola tehetséges, amatőr szerződésű játékosai hivatásos futballistaként az FC Fehérvárban kezdhetik karrierjüket. A megállapodás szerint a Puskás Ferenc Akadémia az FC Fehérvár alközpontjaként a klub nevelőbázisához tartozik, míg az intézmény létesítményeivel, szakembergárdájával segíti az FC Fehérvár felnőtt- és valamennyi korosztályos csapatát. Az idei szezontól a két egyesület U17-es és U19es csapatai a korosztályos bajnokságokban már Puskás Akadémia-FC Fehérvár néven indulnak. Ami még érdekesség ezen párosítás kapcsán, hogy Mezey György is kettős szerepet vállalt, hiszen egyrészt az FC Fehérvár sportigazgatói tisztségét tölti be, másrészt a Puskás Ferenc Akadémia szakmai munkáját felügyeli. Varga Istvánnak, a fehérváriak vezetőedzőjének felcsúti kötődése közismert, hiszen akárcsak Mezey György, a vezetőedző is az alakulástól kezdve itt dolgozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik