Kovacsicz Mónika: „Úgy döntöttünk, megverjük a románokat!”

Vágólapra másolva!
2008.08.19. 12:01
A legjobb négy közé jutásért vívott párharc esélyese papíron Románia volt, hiszen a tavalyi, franciaországi világbajnokságon a negyedik helyen végzett, mi pedig csak a nyolcadikon, még Angolától is vereséget szenvedve a helyosztón. Ám az akkor volt, ami pedig most történt, az – most…
A jól megérdemelt győzelem után felhőtlen az ünneplés
Fotó: MTI
A jól megérdemelt győzelem után felhőtlen az ünneplés
A jól megérdemelt győzelem után felhőtlen az ünneplés
Fotó: MTI
A jól megérdemelt győzelem után felhőtlen az ünneplés

A 34–30-as győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben: attól a pillanattól kezdve, hogy Görbicz Anita a pálya közepén zseniális mozdulattal ellopta a románok indítását és kihagyhatatlan ziccerbe hozta Vérten Orsolyát, az utolsó másodpercig, amikor Tóth Tímea bombája a románok hálójában kötött ki, minden összejött a mieinknek. Az ötvenedik percben már kilenc góllal is vezettünk, 30–21-re, s aztán már egy kettős román emberelőny is simán belefért.

Nem csoda, hogy ezt a magabiztosságot a meccs utáni nyilatkozatok is tükrözik – teljes joggal.

Az elődöntőt csütörtökön, magyar idő szerint 14.15-kor vívja a magyar válogatott.

RENGETEGET JELENTETT A KÖZÖNSÉG BIZTATÁSA

Hajdu János szövetségi kapitány: – Nagyon jók voltunk. Rengeteget dolgoztunk, ez mindannyiunk sikere. Alaposan kiveséztük a románok játékát, mindent tudtunk róluk. Éppen ezért bíztunk benne, hogy legyőzhetjük őket. A gödörből, úgy tűnik, kijött a csapat, ráadásul úgy, hogy mindenki eksztázisban játszott. Az egész együttes kijön az Oroszország–Franciaország elődöntőre – és nagyon szurkolunk a franciáknak.

Pálinger Katalin: – Nagyon boldog vagyok, hogy így nyertünk. Úgy éreztem, egy pillanatig sem forog veszélyben a győzelmünk. Nagyon erős együttest vertünk meg, elsősorban annak köszönhetően, hogy mindenki elhitte magáról: tud kézilabdázni. Benne volt ez a siker a csapatban. Az elődöntőben nem mi leszünk az esélyesek, de most már bármi megtörténhet.

Kovacsicz Mónika: – Már a meccs előtt eldöntöttük, hogy megverjük a románokat, ennélfogva nem volt fordulópontja az összecsapásnak. Ezen a délutánon minden bejött nekünk, a labdaszerzések, a lerohanások, a ziccerek értékesítése. Ritkán fog ki ilyen jó napot egy csapat – jó érzés ilyen formában kézilabdázni.

Szűcs Gabriella: – Rengeteget jelentett a közönség biztatása; szurkolóink szavaival élve tényleg „itthon voltunk". A meccs előtt összeült a csapat, csak mi, játékosok, és elhatároztuk, hogy ha kell, meghalunk a pályán, de nyerünk. Kemény, agresszív védekezés, ez volt a győzelem alapja. Bár „hivatalosan" a románok voltak a mérkőzés esélyesei, mindvégig éreztük, hogy nagyon tartanak tőlünk – teljesen egyértelmű, hogy a lélektani párharcot is fölényesen mi nyertük meg.

Tóth Tímea: – Óriási fegyvertény, hogy két súlyos vereség után így talpra tudtunk állni. Én is éreztem, hogy a románok tartanak tőlünk. Nagyon jó csapatot győztünk le, óriási értéke van ennek a sikernek. Ami engem illet, amennyi erőm csak volt, azt mind igyekeztem kivinni a pályára, s szerintem sikerült is.

Görbicz Anita: – Fantasztikusan játszott a csapat, a küzdeni tudásunk pedig egyenesen félelmetes volt. Büszke vagyok a társaimra – lám, így is tudunk kézilabdázni!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik