Godova Gábor lányai elbukták az elődöntőt Hollandiával szemben

Vágólapra másolva!
2008.08.19. 10:48
A magyar női vízilabda-válogatott Hollandiával játszotta az olimpiai torna elődöntőjét. Azzal a Hollandiával, amellyel a pekingi első mérkőzésén is találkozott. Akkor 11–9-re nyert a magyar csapat, míg most ez nem sikerült (7–8). A mieink Ausztráliával játszanak a bronzéremért.
Szremkó Krisztináék (fehér sapkában) a legfontosabb pillanatokban nem tudták megszerezni a labdát
Fotó: MTI
Szremkó Krisztináék (fehér sapkában) a legfontosabb pillanatokban nem tudták megszerezni a labdát
Szremkó Krisztináék (fehér sapkában) a legfontosabb pillanatokban nem tudták megszerezni a labdát
Fotó: MTI
Szremkó Krisztináék (fehér sapkában) a legfontosabb pillanatokban nem tudták megszerezni a labdát

A női kézilabdázók sikerén felbuzdulva vághatott neki a hollandok elleni olimpiai elődöntőnek a magyar női vízilabda-válogatott. Szurkolóink a szomszédos kézicsarnokból átvonulva hirdették a magyar diadalt, és reméltük: a Jingtung uszodában is lesz minek örülni.

Bizonytalanul kezdett mindkét csapat, ám Drávucz Rita, majd Primász Ágnes gólja a magyar együttest nyugtathatta volna meg, ám ez fordítva történt. A hollandok összeszedték magukat, és a második negyed elején egyenlítettek, majd Marieke van den Ham lövésével a vezetést is átvették.

Godova Gábor lányai túl sokat hibáztak előnyben és az egy az egy elleni játékban egyaránt, így a félidőben Hollandia vezetett (3–4).

Primász hatalmas góllal egalizált, azonban az első mérkőzéssel ellentétben – amikor a csoportmeccsen 11–9-re győztünk – ellenfelünk ezúttal remekül lőtt távolról, így folyamatosan előnyben volt.

Pelle Anikó két góljával feljöttünk 7–6-ra, és maradt egy negyed a fordításra. Egyenlítés helyett azonban holland előny jött, és újabb kapott gól. A magyarok tehetetlennek tűntek, emberelőnyből sem lőtte el senki a labdát.

A bejátszások határozatlanok voltak, ám Pelle Anikó a harmadik góljával őrizte a reményt. A hollandok már nem is akartak újabb gólt lőni, nekünk pedig egy támadásunk maradt az egyenlítésre. Nem sikerült.

A magyar csapat Ausztráliával játszik a bronzéremért, míg Hollandia az Egyesült Államokkal döntőzik.

IDE KATTINTVA ELOLVASHATJA TUDÓSÍTÁSUNKAT A MÉRKŐZÉSRŐL!

GODOVA GÁBOR: "CSERBENHAGYOTT A LÖVŐERŐNK"

Godova Gábor, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a hollandok ellen 8–7-re elveszített elődöntő után a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a lányok nagyon csalódottak a vereség miatt, különösen azért, mert most játszottak a legrosszabbul a torna során.

„Pont a legnagyobb erősségünknek számító lövőerőnk hagyott bennünket cserben, a hollandok közül viszont egy-két játékos bombaformában játszott, és védhetetlenül lőtt. Ha úgy kaptunk volna ki, hogy közben jól játszunk, akkor nem lennénk ilyen csalódottak, de így, hogy éppen az eddigi legfontosabb találkozónkon mutattuk a leggyengébb formánkat, nagyon elkeseredettek a lányok.

Több játékosunknak ez az utolsó olimpiája, így különösen fájó, hogy már nem érhetjük el azt, amiért jöttünk, az aranyérmet. A bronzért természetesen mindent megteszünk majd, de az is rettentően nehéznek ígérkezik az ausztrálok ellen.”


NŐI VÍZILABDA

2. ELŐDÖNTŐ
Magyarország–Hollandia 7–8 (2–1, 1–3, 3–3, 1–1)
G.: Pelle 3, Drávucz 2, Primász 2, ill. Van den Ham 3, Van Belkum 3, Sijbring 1, Cabout 1


AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ

A 7. HELYÉRT
Oroszország–Görögország 12–6

KÖZÉPDÖNTŐ
Kína–Ausztrália 11–12
Olaszország–Hollandia 8–8 (ötméteresekkel 3–5)

AZ 5. HELYÉRT
Kína–Olaszország 10–7

ELŐDÖNTŐ
Egyesült Államok–Ausztrália 9–8
Magyarország–Hollandia 7–8

BRONZMÉRKŐZÉS
augusztus 21. 11:00 Magyarország–Ausztrália

DÖNTŐ
augusztus 21. 12:20 Hollandia–Egyesült Államok
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik