Fodor Zoltán szerezte a csütörtöki nap kellemes magyar meglepetését

Vágólapra másolva!
2008.08.15. 00:18
Az olimpia hatodik napja is magyar aranyérem nélkül zárult, bár nem sok hiányzott hozzá, hogy ez ne így legyen. Fodor Zoltán egészen a döntőig menetelt a 84 kilós kötöttfogású birkózók között, de ott az olasz Andrea Minguzzi jobbnak bizonyult nála. Deák Bárdos Mihálynak ezúttal sem sikerült dobogóra lépnie, és Igaly Diána sem tudta megismételni négy, illetve nyolc évvel ezelőtti teljesítményét. Hadfi Dániel kis híján elődöntőbe jutott, de végül a pontszerző helyekről is lemaradt. Férfi vízipólósaink Spanyolországot verték meg 8–5-re.
Fél percen múlt Fodor Zoltán (kékben) teljes boldogsága
Foró: MTI
Fél percen múlt Fodor Zoltán (kékben) teljes boldogsága
Fél percen múlt Fodor Zoltán (kékben) teljes boldogsága
Foró: MTI
Fél percen múlt Fodor Zoltán (kékben) teljes boldogsága

Nem indult jól a nap, hiszen Igaly Diána ezúttal sajnos pontatlanabbul célzott, mint tette azt Athénban és Sydneyben, így klasszisunk a döntőről is lemaradva csak a 13. helyen végzett női skeetben. Másik sportlövőnk, Tóth Anita a kisöbű sportpuska összetett viadalában a 37. helyet szerezte meg, így ő sem jutott döntőbe.

Három kötöttfogású birkózónk közül a 96 kilósok között induló Virág Lajos az amerikai Adam Wheeler ellen rendkívül küzdelmes, ám akciómentes csatában már az első fordulóban kiesett, és a vigaszágon sem folytathatta szereplését.

Deák Bárdos Mihály győzelemmel kezdett a 120 kilósók mezőnyében, ám ezt követően a negyeddöntőben úgy esett ki a francia Yannick Szczepaniak ellen, hogy ellenfele gyakorlatilag semmit sem csinált. Rendkívül bosszantó vereség volt.

A 84 kilós Fodor Zoltán viszon egészen a döntőig jutott, ahol már-már kezdtük elhinni, hogy megszerzi a magyar küldöttség első aranyérmét, de az olasz Andrea Minguzzi fél perccel a vége előtt akciót hajtott végre ellene, így a magyar birkózó elvesztette a mérkőzést.

Hadfi Dániel két ippongyőzelmével bejutott a 100 kilós cselgáncsozók negyeddöntőjébe, ott azonban a kazah Askat Zsitkejevtől vereséget szenvedett. A vigaszágon egy győzelem után ismét kikapott, így a hetedik helyen zárt.

Gyurta Dániel élete második legjobb idejét úszva az ötödik helyen csapott célba a férfiak 200 méteres mellúszásában, női 4x200 méteres gyorsváltónk remek idővel a hatodik lett, míg Cseh László a negyedik idővel jutott be a 200 méteres vegyesúszás döntőjébe.

81 kilós ökölvívónk, Szellő Imre háromszor küldte padlóra venezuelai ellenfelét az első mérkőzésén, és TKO-val elért győzelmével már a nyolc között van. Kedden a brit Tony Jeffries-zel bokszol – éremért!

Férfi vízilabdásaink gyengébb kezdés után biztosan, 8–5-re verték meg Spanyolországot, így továbbra is azonos pontszámmal állunk Montenegróval a csoport élén.

Az délutáni úszó előfutamokból csak Takács Krisztián lépett tovább, ő a 14. helyen jutott be az 50 méter gyors középdöntőjébe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik