Hatos Gábor olimpiája véget ért – mielőtt elkezdődött volna

Vágólapra másolva!
2008.08.14. 19:07
Ha minden papírmunkát sikerül elintézni, akkor Veréb István léphet szőnyegre augusztus 20-án a lebetegedett Hatos Gábor helyett a 74 kilós szabadfogású birkózók versenyében. Az éremszerzésre is esélyesnek tartott Hatos olimpiája tehát véget ért – mielőtt elkezdődött volna.
Hatos Gábor (balra) második olimpiáján indulhatott volna
Fotó: Czagány Balázs
Hatos Gábor (balra) második olimpiáján indulhatott volna
Hatos Gábor (balra) második olimpiáján indulhatott volna
Fotó: Czagány Balázs
Hatos Gábor (balra) második olimpiáján indulhatott volna

Nincs szerencséje a magyar birkózóválogatottnak – és ezúttal nem a golyózásról van szó. Az 55 kilós, Európa-bajnoki bronzérmes Módos Péter – vírusfertőzés következtében – el sem utazhatott Pekingbe, most pedig Hatos Gábort tiltotta el az orvosi stáb az ötkarikás játékoktól.

Az olimpiai faluban található Polyclinicán elvégzett laboratóriumi ellenőrzés, majd a tüzetes orvosi vizsgálat után a klinika vezetője – Tállay András főorvossal egyetértésben – kedden kórházba utalta a Haladás birkózóját, csütörtökre pedig az is biztossá vált, hogy Hatos nem indulhat.

A Haladás VSE 74 kg-os szabadfogású birkózója volt már harmadik Európa-bajnokságon, abszolút kiemelkedik súlycsoportjában a magyar mezőnyből, megalkuvást nem tűrő birkózása pedig akár az éremszerzéshez is elég lett volna.

Nincs azonban mit tenni! És, ha már megvan a kvóta, egy másik magyar versenyzőt kell megpróbálni elindítani Pekingben.

A MOB csapatvezetősége el is indította az ilyenkor szükséges eljárást, hogy Hatos helyett a klubtársa, Veréb István indulhasson az ötkarikás játékokon.

A tavalyi junior Eb bronzérmese (aki egyébként Hatos csapattársa a Haladásban) augusztus 20-án léphetne szőnyegre, ekkor rendezik ugyanis a 74 kilósok versenyét Pekingben. A „cseregyerek” a szabadfogású utánpótlás-válogatott (és a Haladás VSE) edzőjének, Veréb Istvánnak a fia.

Veréb egyébként hatalmas tehetség, csak éppen egy súlycsoporttal feljebb indult az elmúlt évi versenyeken. Ebben a súlycsoportban természetesen 2007 magyar bajnoka.

Ha minden összejön, most lehetőséget kaphat az olimpián is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik