Kleiza: „Egyszerű kis dobás volt, de megvertük vele a címvédőt”

Vágólapra másolva!
2008.08.10. 15:23
Címkék
A késő esti meccsek előtt nyolc csapat és megannyi világsztár már akcióba lépett a férfi kosárlabdatornán: az éremesélyesek közül a világbajnok spanyolok a vb-döntőhöz hasonlóan simán megverték a görögöket, könnyedén nyertek még reggel az oroszok és a németek, az olimpiai bajnok argentinok pedig igen kellemetlen pofonba szaladtak bele a litvánok ellen a torna eddigi legizgalmasabb találkozóján. A nagyon erősnek tűnő baltiak azért nem lihegik túl a sikert.
Ez a dobás döntött Litvánia javára
Foró: Reuters
Ez a dobás döntött Litvánia javára
Ez a dobás döntött Litvánia javára
Foró: Reuters
Ez a dobás döntött Litvánia javára
Litvánia szinte végig irányítása alatt tartotta az olimpiai címvédő Argentína elleni kosárlabda-mérkőzést, de a hajrában egy rossz szériával nagyon felhozta a ritmust végül elkapó Ginóbiliékat. A rendkívül izgalmas végjátékot végül a Denver Nuggets játékosa, a kevés játékpercét igen jól felhasználó Linas Kleiza döntötte el. A „litván Barkley” 2.1 másodperccel a vége előtt tett pontot egy hármassal a meccs végére, így a baltiak rendkívül értékes sikert arattak. A meccs hősét ez se hatotta meg túlzottan.

„Nem játszottam olyan nagyot, csak bevágtam háromból három triplát. A sorsdöntő kosár? Egyszerű kis dobás volt, de megvertük vele Argentínát, és ez különleges fegyvertény. Boldogok vagyunk, de el kell a mai meccset felejtenünk, és a következő találkozóra muszáj koncentrálnunk” – sommázta a meccset a némileg faarcú Kleiza.

„Kalapot kell emelnem a litvánok előtt. Néhány hihetetlenül nehéz dobást is elsüllyesztettek. Nem nagy meglepetés: remek csapat, és tudtuk, hogy benne van az is, hogy ők nyernek. Sajnos nem játszottunk elég intelligensen” – dicsérte az ellenfelet Manu Ginóbili.

A 2006-os vb-döntő „ismétlésén” a görögökön ismét kifogtak a felkészülési meccseken parádés formát futó spanyolok. A „vörösöknek” sztárszurkolójuk is akadt a lelátón Rafael Nadal személyében, és jó teljesítményt nyújtottak a pocsékul dobó hellének ellen. A Gasol testvéreket „energiatakarékosan” „használó", Rudy Fernández (16 pont) vezette spanyolok az utóbbi négy mediterrán derbin egyaránt legyőzték a görögöket.

A 2006-os vb-n az Angola által nagyon megijesztett németek most lazán elintézték az afrikaiakat: Nowitzki (23 pont) és Kaman (24 pont) vezetésével szoros első negyed után simán regisztrálták első győzelmüket.

A szépnek semmiképp sem nevezhető mezben játszó oroszok (persze nem a szépség a fontos…) Holden és a remekül dobó Kirilenko pontjaira építve söpörték félre Iránt, az Európa-bajnok győzelme egyáltalán nem forgott veszélyben.

„Kicsit idegesek voltunk, de jól játszottunk. Így akartunk kezdeni” – nyugtázta a sikert JR Holden, az oroszok irányítója.

FÉRFI KOSÁRLABDA, 1. FORDULÓ

A-CSOPORT
Oroszország–Irán 71–49
Litvánia–Argentína 79–75

B-CSOPORT
Németország–Angola 95–66
Spanyolország–Görögország 81–66

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik