Cseh László: „Az ezüsttel előzetesen is elégedett lettem volna”

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.08.10. 07:27
Cseh László megszerezte Magyarország első érmét a pekingi olimpián. A kiváló magyar úszó Michael Phelps mögött végzett a második helyen 400 méter vegyesen. Cseh örül az ezüstéremnek, de elmondta, jobb eredményre is képesnek érzi magát.
Cseh Laci (balra) és a két amerikai állhatott dobogóra 400 vegyesen
Fotó: MTI/EPA
Cseh Laci (balra) és a két amerikai állhatott dobogóra 400 vegyesen
Cseh Laci (balra) és a két amerikai állhatott dobogóra 400 vegyesen
Fotó: MTI/EPA
Cseh Laci (balra) és a két amerikai állhatott dobogóra 400 vegyesen

„Elégedett vagyok, majd leszek boldog is – mondta Cseh a verseny után. – Jó időt úsztam, ami lehetett volna jobb is, ha délután vannak a döntők. Ezen az eredményen a későbbiekben még lehet javítani, most kiúsztam magam. Reméltem, hogy legyőzöm Lochtet, ezzel az idővel és az ezüsttel előzetesen is elégedett lettem volna.”

Turi György szerint tanítványa négy év múlva már a dobogó legfelső fokára léphet fel.

„Laci most még csak elégedett, de négy év múlva lesz boldog is, amikor megnyeri majd az olimpiát. Négy éve harmadik volt, most második, négy év múlva pedig első lesz. Phelpsnek, amint bejelentette, ez volt az utolsó 400 méter vegyese” – mondta Turi.

Cseh még két számban érdekelt Pekingben, 200 m vegyesen és 200 m pillangón.

Kis Gergőnek két álma is teljesült a 400 méter vegyes döntőjében, ahol a hatodik helyen végzett.

„Az egyik célom az volt, hogy olimpián döntőbe jussak, a másik, hogy jobbat érjek el Darnyi Tamás idejénél. Jó lett volna ötödiknek lenni, de nem vagyok elkeseredve, mert pontszerző lettem. Nagyon erős volt a kezdés, ezért 200 után kicsit lelassultam” – mondta Kis.

Gyárfás Tamás szerint Cseh László 400 m vegyesen nyert ezüstérme a 200 m vegyes és a jövő szempontjából egyformán biztató.

„Laci várakozásán felül szerepelt – jelentette ki a Magyar Úszószövetség elnöke. – Európa-csúcsa és második helye, az, hogy legyőzte Ryan Lochtet, valamint Kis Gergő hatodik helye nagyon szép siker. A múltban ugyan Darnyi és Egerszegi elkényeztette a magyar szurkolókat, s mindig csak azt kellett számolgatni egy olimpián, hogy mennyi úszóaranyat nyerünk, de az idők megváltoztak. Laci hatalmasat úszott!”

Gyárfás hozzátette, a világcsúccsal első amerikai Michael Phelps verhetetlennek tűnik.

„Phelps egy vízi erőmű. De utoljára indult 400 méter vegyesen, így eljöhet Cseh Laci ideje, nemcsak négy év múlva, Londonban, hanem még addig is a világbajnokságon. Most a 200 méter vegyest illetően is bizakodó vagyok, ott újabb érem születhet, hiszen Laci most gyorsabb volt Lochtenél” – mondta az elnök.

Michael Phelps a döntő után elárulta, sokkal könnyebb győzelemre számított, de nagyon boldog az első hely miatt.

„Amikor féltávhoz értünk, mindhárman együtt voltunk. Nem ehhez vagyok hozzászokva, hanem sokkal nagyobb előnyhöz. Így aztán megnyomtam a mellúszást, elhúztam, a gyorson pedig a maradék erőmet is kiadtam. Nagyon boldog vagyok, igazi kemény csata volt, ahogy vártam. Jó volt látni, hogy az elnök és családja is kilátogatott megnézni minket” – mondta az amerikai klasszis.

A harmadik helyen végző Ryan Lochte elmondta, hogy mindent kiadott magából, jobb eredményre nem lett volna képes.

„Mindent megtettem, ennyire tellett. Csodálatos volt, hogy Michael világcsúccsal győzött, és két érmet szereztünk az Egyesült Államoknak az első úszódöntőben” – mondta Lochte.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik