A női vízilabda-válogatott minden szinten csúcsra tör Kínában

A. Z.A. Z.
Vágólapra másolva!
2008.08.06. 19:38
A női vízilabda-válogatott tagjai a Nagy Falon sétálgatva „alapoztak” a számukra hétfőn kezdődő pekingi olimpiára. „Kellenek a közös élmények” – ez a jelszó és a siker receptje. Legalább is a szövetségi kapitány szerint.
Fotó: NS-archív, Németh Ferenc
Fotó: NS-archív, Németh Ferenc

Készülnek az olimpiát hétfőn a hollandok ellen kezdő női pólósok is. Nem is akárhogyan: szerdán a csapat fél órát buszozott a Nagy Falig, ahol aztán kezdődhetett a séta. Pontosabban a lépcsőzés. A kitartó hölgykoszorú alapos edzésen vett így részt, de négy játékosnak ez sem volt elég.

Amíg a többiek pihentek, fényképezkedtek, Szremkó Krisztina, Györe Anett, és a két kapus, a Sós Ildikó, Horváth Patrícia kettős feljebb, egyre feljebb indult.

MINDEN, AMIT AZ OLIMPIÁRÓL TUDNI ÉRDEMES!

Egy órán keresztül mentek, erőlétüket azonban mi sem bizonyítja jobban, hogy az ünnepélyes zászlófelvonás után megtartott edzésen nem kértek könnyített munkát. Pedig ott volt beugrásra készen Sydney bajnoka, Kósz Zoltán…

Természetesen a kapitány nem hagyta magára a „legjobb turistaként” is elnevezett szekciót: ahogy illik, együtt kapaszkodott egyre feljebb játékosaival, hiába, esetében is igaz a megállapítás: kell a kondi.

„Kellenek a közös élmények” – ez az egyik vesszőparipája a csapategységet előtérbe helyező Godova Gábor mesternek, aki így fogalmazott: „A keret kijelölése mondanom sem kell, mennyire nehéz volt. Nem feltétlen a legjobbak vannak velünk, hanem az a tizenhárom játékos, akik együtt a legjobb csapatot alkotják.”

Higgyék el, ezt bizonyítani fogják!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik